Görgöz, “İktidar ve ortağı suni gündem yaratıyor”

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, gündeme ilişkin yaptığı basın açıklamasında:

“Gündemi en hızlı değişen ülke sanırım Türkiye’dir. İktidar ve küçük ortağı, hiç ara vermeden suni gündemler yaratıp, yalan söylemeyi sürdürüyorlar.
Akp’nin Afyon’daki sözcüsü de fırsat buldukça tarafımıza karşı yersiz sataşmalar yapmaya, atıp-tutmaya devam ediyor. Bunun tek nedeni; sorularımıza cevap veremedikleri ve yaptıkları yanlışların altında ezildikleri içindir.
Ancak biz onların üslubuyla konuşamayız, siyasette kaliteye, nezakete, saygıya ihtiyaç var. Karşı görüşü eleştirirken sürekli hakaret içeren sözler sarfetmek acziyet ifadesidir.
Biz onların üslubunu kullanamayız. Gereksiz mesnetsiz açıklamalarına da cevap vermeyi uygun bulmuyorum.
Akp Afyon sözcüsü, 2002 deki ithalat-ihracat rakamlarıyla bugünü kıyaslamaya kalkmış.
2002 de Türkiye’nin dış borcu 124 milyar dolarken, bugün 435 milyar dolara yükseldi. Neredeyse yüzde 300 artmış. Memleketin satılmadık, soyulmadık yeri kalmamış. Enflasyon, hayat pahalılığı, yağmıyor gibi gelen zamlar halkımızı nefes alamaz hale getirmiştir.

Bu atanmışlar, raf ömrü bitene kadar saldırıyorlar, sonra yok oluyorlar, başkaları geliyor ve aynı şeyler devam ediyor.

İktidarın sözcülerini neden muhatap almıyoruz? Çünkü Akp ve sözcüleri 3. Ligde siyaset yapıyor, oradan da küme düşmek üzere..
Biz ise CHP olarak 1. Ligdeyiz. Kalite, sistem, donanım, kültür, birikim farkı var. Biz, ülkemizin gerçek gündemini halkımızla paylaşmaya, yaşadığımız sorunların çözüm yollarını anlatmaya, umudu büyütmeye devam ediyoruz, edeceğiz.
Onlar ise halkı ayrıştırmayı, kutuplaştırmayı sürdürürken, ülkemizin gelir kaynaklarını, toplanan vergilerini 5 li çeteye, kendi avanesine, tefecilere peşkeş çekmeye devam ediyorlar-edecekler.

Kaç ay oldu hala 128 MİLYAR DOLAR NEREDE sorumuzun cevabını veremediler.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ
İlkokul, orta okul ve liseler yüz yüze eğitim yapılmak üzere bugün açıldı. Bundan dolayı hepimiz çok sevinçliyiz. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize sağlıklı, başarılı ve nitelikli bir eğitim yılı olmasını diliyorum.
Ancak gerekli önlemlerin alınıp-alınmadığı hususunda endişelerimiz var. Onun için buradan öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve servis araçlarını kullananlara çağrıda bulunuyorum;
Hijyen, dezenfektan, mesafe, aşı vb konularda bir eksiklik gördüğünüzde lütfen bizi arayın. Biz en kısa sürede sizin yanınızda olacağız.

Tam 10 yıldır Afyonkarahisar’da milli eğitim müdürlüğü yapan Metin Yalçın, talihsiz açıklamalarına devam ediyor. Afyon’daki başarısızlık öğrencilerden kaynaklanıyormuş. Hedefleri olmayan öğrenciler sınava laf olsun diye giriyormuş. Gençlerimizin hayalleri yokmuş. Biz milli eğitim il müdürünü daha önce ziyaret ettiğimizde, başarısızlığın nedeni olarak öğrenci velilerini işaret etmişti. O zamanda bunun yanlış olduğunu belirtmiştik. Sen 10 yıl il müdürlüğü yapacaksın, Afyon eğitimde başarı sıralamasında sürekli geriye gidecek. Öğrenciler suçlu, veliler suçlu, sen sütten çıkmış ak kaşık mısın?
Bir kez daha haklı talebimizi yineliyoruz. Milli Eğitim müdürü derhal istifa etmeli ya da görevinden alınmalıdır.

CHP’nin iktidarında ilk 6 ayda gençlerimize, öğrencilerimize yapacaklarımızı sıralıyorum.

* Gençlerin ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımlarında ÖTV sıfırlanacak. İlk internet aboneliklerinden vergi alınmayacak ve indirimli paketlere ulaşmaları sağlanacak.
* KYK öğrenim kredisi borçları sıfır faizle yapılandırılacak. Faizsiz ve taksitli geri ödeme süreci işe başladıktan sonra uygulamaya konulacak.
* Üniversiteye kayıt yaptıran 18 yaş üstü her gence kültür sanat etkinliklerinde kullanabileceği bin TL bakiyeli kart yada mobil uygulama tanımlanacak. Bu kart veya mobil uygulama, finansal teknoloji ürünü olacak.
* Aile destekleri sigortasından faydalanan ailelerin çocuklarına kamuya personel alımlarında pozitif ayrımcılık yapılacak, mülakat kaldırılacak, zorunlu hallerde kamera kaydıyla mülakat olacak. Torpile kökten son verilecek. Yerel yönetimler de dahil kamuda ilana çıkılan her pozisyon için şeffaf kurallarla işe alım yapılacak.
* Gençlerden pasaport çıkarma işlemi ya da yurtdışına çıkış harcı alınmayacak.
* Gençlerin alacağı ilk sıfır otomobilde ÖTV sıfırlanacak.”dedi

Editör: Haber Merkezi