Görgöz, “Erenler Semtimiz Önemlidir”

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada:

“Erenler semtimizle ilgili, zaman içerisinde yaşanmış olan bir takım yanlışlıklar sonrasında olumsuz bir imaj yaratılmıştır. Biz Afyonkarahisar’ımızın hiç bir konuda yanlış tanıtılmasını, anılmasını istemeyiz. Yaratılan olumsuz imajı hep birlikte yok etmeliyiz. Çünkü Erenler’de çalışanlar, esnaflarımız ve 40 bin öğrencimiz bizim için çok ama çok önemlidir. Bundan sonraki süreçte, Türkiye’nin 4 bir tarafından ilimize, üniversitemize eğitim almaya gelecek öğrencilerimiz, velilerimiz için de çok çok önemlidir.
Hep birlikte, siyaset farkı gözetmeden, dayanışma yaparak mevcut olumsuzlukların üzerine gidersek, bu işin üstesinden geliriz. Gelmeliyiz.

6 AYDA 6 KOLAYLIK
CHP olarak, yaşadığımız sorunları ortaya koyarken, çözüm yollarını da anlatıyor, halkımızla paylaşıyoruz. CHP İktidarının ilk 6 ayında, ülkemizin kadınlarına nefes aldıracak 6 maddeyi sizlerle paylaşıyorum;
1- Kadına yönelik şiddetle mücadelemiz hemen başlayacak. İstanbul Sözleşmesi’ni ilk bir hafta içinde yeniden yürürlüğe koyacağız. Kadına şiddet davalarına bakan özel yetkili mahkemeler ve yargıtayda ayrı bir ceza dairesi kurulacak, 6 ay içinde. Tüm savcı hakim ve adli kurumlarda çalışanlar bu konuda özel eğitim alacaklar. Her polis karakolunda ev içi şiddet konusunda eğitim almış ekipler bulunacak ve içlerinden en az 1’i kadın olacak. Polisle aile hekimi arasında bir iletişim kanalı oluşturulması sağlanacak. Kadınlara şiddet uygulayan şahıslara “indirimsiz bir şekilde” hukuki yaptırımlar uygulanacak. Kadına işyerinde uygulanan ayrımcılığa yönelikte ilk 6 ayda net adımlar atacağız.
2-) Ev kadınlarının sosyal güvence meselesini ilk 6 ayda çözeceğiz. 1971’den bu yana Türkiye’nin taahhüt etti ama yasalaştıramadığı Aile Destekleri Sigortasının yasalaştırılmasını ilk 6 ayda sağlayacağız. İlk 6 ayda ev kadınlığını kanuni iş tanımına dahil edeceğiz. Çalışmayan kadınların sosyal haklarını güvence altına alacağız. Hane geliri asgari ücretin altında olan haneler için Aile Destekleri Sigortasından mali destek sağlanacak. Önce hanedeki kadın adına bankada bir hesap açılacak, sonra da para o kadının hesabına devamlı olarak yatacak. Ev kadınları güçlendikçe ailelerde güçlenecek.
3-) Kadın istihdamını artırmaya yönelik adımları ilk 6 ayda atacağız. Çalışmak isteyen ev kadınlarına destek olacağız. Sloganımız “ev kadınlarına iş, eve aş” olacak. Ev kadınlarını işe alan KOBİ’lerin vereceği maaş ödeyeceği vergide devlet, Aile Destekleri Sigortası kapsamında destek verecek.
4-) Kadın ve erkek arasındaki nafaka gerginliğini bitireceğiz. Eşinden boşanmış kadınlara Aile Destekleri Sigortası kapsamında taşınma ve ev kurma desteği vereceğiz. Kadın çalışmıyorsa belediyeler tarafından eğitim ve iş bulma desteği sağlanacak.
5-) Doğum izni kanununu ilk 6 ayda değiştireceğiz. Doğum izni için işinden ayrılmış ama geri dönememiş kadınların iş hayatına dönmeleri halinde, istihdam eden kurumlara özel vergi teşvikini getireceğiz.
6-) Güçlü bir kadın sağlığı projesini hemen başlatacağız. Kadınların sağlık, bakım ve hijyen konularındaki en büyük güvencesi devlet olacak. Kadınlarımızın tüm önleyici sağlık harcamaları devlet tarafından karşılanacak.
Bütün bınlar kadınlara yönelik ilk 6 ayda yapacağımız projeleridir. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun taahhüdüdür.
CHP iktidarında, kadınlarla, gençlerle, yaşlılarımızla hep beraber, milletçe 84 milyon halkımızla huzur ve mutluluk içinde yaşayacağız.

Kadın Kolları MYK Üyemiz Sayın Hatice Yeğin Semerci, İl Kadın Kolları Başkanımız Sayın Sibel Çogay, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanımız Sayın Sevgi Türkaslan ve yönetim kurulları, il ve ilçelerimizde yoğun bir çaba göstererek çalışıyorlar.

Gittikleri ilçelerde yoğun kadın üye katılımı sağlıyorlar.

Başta Kadın Kolları MYK Üyemiz Sayın Hatice Yeğin Semerci olmak üzere il ve ilçe kadın kolları başkanlarıma, ilçe başkanlarıma ve tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkürler. Yine Gençlik kolları il başkanımız Caner Peynirci ve ekibi Erenler semtinde ve ilçelerimizde yoğun bir tempoda çalışıyorlar. Gençlerden partimize çok ciddi katılımlar var. Gençlik kolları il Başkanımıza, yönetimine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.

Editör: Haber Merkezi