Görgöz, “Ekonomik buhran ağırlaşarak devam ediyor ve etkilerini her alanda görüyoruz”

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, yazılı basın açıklamasında:

“Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) verilerine göre, 2022 Ocak-Eylül döneminde 15 bin 247 şirket kepenk kapattı. Kapanan şirket sayısı geçen yıla göre yüzde 62 arttı. İşsizlik de aynı oranda artmaya devam ediyor.

Afyon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı; “şoförlerin mesleğini yürütecek gücü kalmadı, böyle giderse nakliye sektörü yok olabilir” diye uyarıda bulunuyor.

Saray iktidarı seçimler yaklaşırken, halkın tüm dikkatini yıl sonuna Aralık ayına çekmeye çalışıyor. Asgari ücrete ciddi artış yapacaklarını, çalışanların ve emeklilerin maaşlarına da yüksek oranda zam yapacaklarını dillendiriyorlar.

Bir taraftan 20 yıldır mağdur ettikleri EYT’liye göz kırparken, diğer taraftan taşerona, KHK mağdurlarına mavi boncuk dağıtmayı ihmal etmiyorlar.

Küçük esnafa, çiftçiye teşvikler ve düşük faizli krediler vereceklerini duyuruyorlar. Kısacası seçimler yaklaşırken, 20 yıldır fakirleştirdiği halkın, vatandaşların ağzına 1 parmak bal sürüp seçimleri tekrar kazanabilmenin hesabını yapıyorlar.

Ancak halkımız her şeyin farkında!

Onun için biz de Saray iktidarına “Geçti Bor’un Pazarı, sür eşeğini Niğde’ye” diyoruz.

TÜİK verilerine göre yüzde 90’a yaklaşan enflasyon ENAG’a göre yüzde 181. Vatandaşın cebine göre ise yüzde 300’ün üzerinde!

2021 yılının Ekim ayında 5 litrelik ayçiçek yağ 66 TL iken 2022 yılı Ekim ayı 5 litrelik ayçiçek yağı fiyatları ortalama 185 TL

2021 yılı Ekim ayında 1 kg şeker 5 TL, 50 kg şeker 198 TL iken, 2022 Ekim Ayında 1 kg şeker 25 TL, 50 kg toz şeker Türk Şeker’de 810 TL, piyasada 1100 TL.

Motorin 2021 Yılı Ekim ayında 7 lira 58 kuruş iken, bugün motorinin litresi 26 lira 51 kuruş.

Asgari ücret 2021 yılı Ekim ayında 2825 TL idi, şimdi 5500 TL.

Yüzde 100 artmış ancak piyasaya gelen zamlar maaş zamlarını ezmiş, sonra da yutmuş. Buradan ne anlıyoruz? Bu iktidar kaşıkla verdiğini, kepçeyle geri alıyor. Yapacaklarını vadettikleri maaş zamlarını, iyileştirmeleri yapıp, seçimden sonra yine halkımızı kuru ekmeğe muhtaç hale getirecekler.

Asla buna fırsat vermeyeceğiz. İlk seçimde sandığa gömeceğiz, hiç kuşkunuz olmasın.

AFYON YENİ MÜZE KOMPLEKSİ

2011’de temeli atıldı. İhale bedeli 20 milyon TL. 2 yıl içinde bitecekti. İşi alan firma bir süre sonra bıraktı gitti!

2017 yılında 2. İhale yapıldı. İhale bedeli 30 milyon 288 bin TL. Alan firma KANÇUL İnşaat. Tamamlamadan o firmada işi bıraktı.

2020 yılı Aralık ayında 3. İhale yapıldı. İhale bedeli 50 milyon 555 bin TL. İşi alan firma kim? Yine KANÇUL İnşaat! Geçtiğimiz Haziran ayında müze açılacaktı. Bitmedi!

6 Ekim 2022’de 4. İhale yapıldı. İhale bedeli 19 milyon 245 bin TL. Peki ihaleyi alan firma kim? 3. Kez ve yine KANÇUL inşaat.

Buradan sorumlulara soruyorum; Afyon Yeni Müze Kompleksi sizin rant paylaşım alanınız mı? 2011 de 20 milyona ihale edilen, 11 yıldır bitirilmeyen, şu ana kadar 120 milyonun üzerinde para ödenen bu inşaatın ihalesinin 3 defa üst üste aynı firmaya verilmesinin sebeplerini açıklar mısınız? İhale veriliyor ancak bitirilmiyor, sonra yine aynı firmaya veriliyor.

Değerli basın, bu konuda sizlere de önemli sorumluluklar düşüyor! Bu düzen resmen vurgun düzenidir. Bu yapılan halktan alınan vergilere çökmektir. Bu konu her gün baş manşet olmalı ve gündemden düşmemelidir. Tüyü bitmedik yetimlerin hakkını yiyenlere zehir-zıkkım olsun. Allah’ın izni halkımızın desteğiyle iktidara geldiğimizde, bu yapılan haksızlıkların hesabını kuruşuna kadar soracağımızın ve burunlarından fitil fitil getireceğimizin bilinmesini istiyorum.

Bu Cumartesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 99. Yıl dönümü. 29 Ekim 1923 de kurulan Laik Cumhuriyetimizin 99. Yılını coşkuyla kutlayacağız. 29 Ekim de saat 19 u 23 geçe tüm yurtseverleri Fener Alayına katılmak üzere Cumhuriyeti kuran Partinin CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığının önüne bekliyoruz.

GİDİYOR GİTMEKTE OLAN HARAMİLERİN SALTANATI

GELİYOR GELMEKTE OLAN HALKIN İKTİDARI”dedi.

Editör: Haber Merkezi