Görgöz, “Dikkat: vaka sayısı artıyor”

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, yazılı basın açıklamasında:
“Salgınla ilgili yurttaşlarımıza uyarıda bulunmak istiyorum. Afyon merkez de, ilçeler de ve köyler deki vaka sayısındaki artış çok dikkat çekici ve ürkütücüdür. Hepimiz bir an evvel salgından kurtulmak, normal hayata dönmek istiyoruz ama kabul etmeliyiz ki yeteri kadar gerekli önlemleri almıyoruz.
Kabul edelim ki Afyonumuz normalleşmeye diğer illerden daha erken başladı. Salgının yeni yayılmaya başladığı ilk günlerde, kısa bir süre dikkatli davrandık ama uzun sürmedi. İl merkezinde, çarşıda, pazarda, sokaklarda omuz omuza gezmeye başladık ve çok erkenden, hızla normalleşmeyi başlattık.

HEMŞERİLERİMİ UYARIYORUM
Kovid-19 sanki kendimizde ve karşımıza gelen herkes de varmış gibi davranmalıyız. Vatandaşlar olarak hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Fiziki mesafeye dikkat etmiyoruz, maske takma zorunluluğu olan illerin arasında olmamıza rağmen, takılmıyor. El hijyenine ne kadar uyuluyor o da bilinmez.

Düğünleri, asker uğurlamalarını vb kalabalık etkinlikleri yapmayalım.

Bu salgından yasaklarla, zorunlu kısıtlamalarla değil, gönüllü ve hep birlikte savaşarak daha rahat ve daha erken kurtulabiliriz. Bu durumda her birimize çok önemli görevler ve sorumluluk düşüyor. Sadece kendi sağlığımız için gerekli önlemleri alırsak, hep birlikte kurtulacağız inanın. Sağlıklı günler dilerim.”dedi.

Editör: Haber Merkezi