Görgöz, “Derhal Kış Saati Uygulamasına Geçilmeli”

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada;

“2016 yılında eski bakan Albayrak döneminde kalıcı yaz saati uygulamasına geçildi. Bu uygulamanın yanlış olduğuyla ilgili, o dönemde de çok tartışmalar yaşanmıştı.

Elektrik tüketimini artıran, ülkeye ve vatandaşlara hiçbir faydası olmayan bu uygulama kararı, sadece birkaç kişinin tekelinde olan elektrik dağıtım şirketleri daha fazla kâr etsin diye alındı.

Küçücük yavrularımız, işçilerimiz, çalışanlarımız gecenin karanlığında kalkmak, okullarına, iş yerlerine gidebilmek için gün ağarmadan sokağa çıkmak zorunda kalıyorlar.

Bu durum her şeyden önce insan sağlığını olumsuz etkiliyor. Gün yüzü, güneş yüzü görmeden okula, işe başlamak zorunda olan çocuklarımız ve çalışanlar agresif oluyor, depresyona giriyorlar.

SOKAK HAYVANLARI KORKU SAÇIYOR
Afyonumuzun kışı soğuk geçer. Sokak hayvanları, özellikle köpekler, kışın yiyecek bulamıyor ve saldırgan oluyorlar. Şehrin merkezinde sürüler halinde dolaşan köpekler aç olunca karşısına çıkana saldırıyorlar.

Okuluna gitmek için gecenin karanlığında evden çıkmak zorunda kalan özellikle çocuklarımız, bu büyük tehlikeyle karşı karşıya kalıyorlar.
Önceki yıllarda, köpekler tarafından saldırıya uğrayan çocuklarımızın, yetişkinlerin olduğunu biliyoruz. Her yıl benzer olaylar yaşanıyor. Artık yaşamayalım istiyoruz.

Ayrıca sokak hayvanlarının açlığının giderilmesi ve kış aylarında kontrol altına alınmalarını sağlamak için gerekli barınma imkanları sağlanmalıdır.

KIŞ GELDİ
Havalar daha da soğuyacak.
Her şeyin sürekli zamlandığı, maalesef elektriğe de yüklü zamların beklendiği bir dönemde, hiç bir tasarruf sağlamayan, tüketimi artıran sabit yaz saati uygulamasından vazgeçilmeli, derhal kış saati uygulamasına geçilmelidir.”dedi.
 

Editör: Haber Merkezi