Görgöz, “Çok Şükür Alnımız Açık, Başımız Dik, Sırtımız Pek’dir.”


CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada:
“Ülkemiz ekonomik buhran içerisinde zor günler yaşarken, bizler böyle yoğun bir çalışma içerisinde koştururken, bir yerel basın, bizimle ilgili asılsız, mesnetsiz ve kişilik haklarımızı, itibarımızı zedelemeye yönelik bir haber yapmak istemiş, bu haberi de ne tesadüftür ki, 17 Kasım’da, CHP Ekonomi Masasının geldiği gün yayınlama gereği duymuştur.
Siyasi saiklerle hazırlanmış bu haber, etik dışıdır, yanlıdır, yalandır ve basın ahlakıyla bağdaşmamaktadır.
Şiddetle kınıyorum.
Haberde adı geçen Bülent Bilir isimli zatın gerçek ismi “Bilen” Bilir’dir. Bu kişi takma isim kullanmaktadır.
Daha öncesinde Hocalar ilçe başkanının önerisiyle yönetimde görev almış, kısa süre sonra da toplantılara katılmadığı için (14 ay önce) tüzük gereği yönetimden düşmüştür.
Yönetimden düştükten sonra benim ve yönetimdeki bir kaç arkadaşım hakkında küfürlü, hakaret içeren paylaşımlarda bulunmuş, bunun üzerine disiplin kararıyla partiden ihraç edilmiştir. Sonrasında Bilen Bilir hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Dava açılmış ve arkadaşlarımız davayı kazanmıştır.
Bilen Bilir hakkında alınan kararlar, kendisine iadeli taahhütlü olarak bildirilmiş olup, belgeleri mevcuttur.
Aradan 1 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen adını bile değişik kullanma gereği duyan birinin saçma-sapan bizimle alakası olmayan, mesnetsiz iddialarla haber yaptırabilmiş olmasını değerli kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.
İlgili basın organı bizi arayıp bu kişinin iddialarını sorsaydı, bilgilendirirdik. Ayrıca sadece bir gazetenin bunu haber yapmış olması da çok manidardır!
BİZ ÇİĞ YEMEDİK, KARNIMIZ AĞRIMAZ
Böylesi siyasi saiklerle hazırlanmış, etikle, basın ahlakıyla bağdaşmayan yalan yanlış iddiaların haber yapılması dikkatlerden kaçmadığı gibi, bizim ne kadar doğru yolda olduğunuzun da göstergesidir.

Bizim alnımız açık, başımız dimdik, sırtımız pektir.
Yandaşlık yapan söz konusu basın organı, aradığını bulamadığı gibi, kamuoyunun tepkisini almaya da devam edecektir.
Bizim iktidarımızda bu ve benzeri yayın organları, hiç kuşkusuz CHP’li olacaklardır. Ancak biz o zaman da o basına “etik değerlere önem verin, dürüst, namuslu gazetecilik yapın, bizi eleştirmeniz gerekiyorsa eleştirin, kimsenin itibarını zedeleyici açıklamalar yapmayın, yandaşlık yapmayın, basın olarak halkın müşterek sesi olun” diyeceğiz.

Bizim yolumuz hak, hukuk, adalet yoludur. Hiç arkamıza dönüp bakmadan, emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz ve biz kazanacağız. Halkımız kazanacak.

Bugün akşam benzine 52 kuruş, motorine 50 kuruş zam gelecek. Yalan yanlış işlerle uğraşmayın, o benzin kuyruğundaki vatandaşlarla görüşün, vatandaşın isyanını duyun ve bunu haber yapın da halkın habercisi olduğunuzu gösterin.

Bu arada Avrasya Araştırma şirketinin dün yayınladığı anketine göre CHP 1. Partidir. Her geçen gün aradaki fark açılmaktadır.
Halkın İktidarı şimdiden hayırlı olsun.

TEŞEKKÜR
CHP Ekonomi Masası, CHP İl Başkanlığının hazırlamış olduğu bir programı gerçekleştirmek üzere, 17 Kasım’da Afyonkarahisar’a geldi. Çok yoğun, etkili ve verimli bir çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışmamıza katılarak destek veren Ekonomi Masası Başkanı Sayın Faik Öztrak’a ve milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum.
ATSO Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser’e, Meclis Başkanımıza ve değerli iş insanlarımıza, ESOB Başkanımız Sayın Abdülkadir Konak’a ve oda başkanlarımıza, OSB Başkanımız Sayın Bekir Yeşilay’a, yönetimine ve Organize Sanayinin değerli iş insanlarına, Ziraat Odası Başkanımız Sayın Ahmet Çankaya ve değerli çiftçilerimize, Sivil Toplum Kuruluşlarının değerli Başkan ve temsilcilerine, gösterdiği ilgi, alaka ve ev sahipliğinden dolayı çok teşekkür ediyorum.
CHP İl Başkanlığı olarak gündemi belirlemeye, sorunları doğru tespit edip çözüm yollarını sunmaya devam edeceğiz.”dedi.

 

Editör: Haber Merkezi