Görgöz, “Ciğerlerimiz Yandı, Kavruldu”

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, yazılı basın açıklamasında:

“Son bir hafta içerisinde, birçok bölgede onlarca orman yangını yaşadık. Bu yangınlarda can kayıplarımız oldu. Şehitlerimiz var. Şehitlerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Başımız sağolsun. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Ormanlarımız yanıyor, hayvanlarımız telef oluyor, böcekler, binlerce çeşit canlılar cayır cayır yanıyor.
Yangınlar bir an önce söndürülmelidir. Yangınlara sebep olan etkenler her neyse tespit edilmeli ve mutlaka hesabı sorulmalıdır.

İnsanlar, değişik bölgelerden peş peşe gelen yangın haberleri ile sarsılırken, canhıraş ölümü göze alarak yangınla mücadele ederken, Saray İktidarının başkanı çıkıp halka çay fırlatıyor! Bir kez daha anlaşılıyor ki yanan ormanlar, ölen insanlar, hayvanlar, canlılar, yok olan doğamız ve mahsulü yanan çiftçilerimiz bu iktidarın umurunda değil.
Aksi halde böylesi bir davranış biçimi nasıl tarif edilebilir?

Türk Hava Kurumunda 2002 yılında 19 yangın söndürme uçağı vardı. Bu uçaklar 2016 yılında İsrail de dahil birçok ülkede çıkan yangınlara müdahale etti. Şimdi soruyoruz; bu uçaklar nerede? Böylesi bir afette neden kullanılmıyor?
Bir haftadır yaşanan felaketlerin tek sorumlusu Akp ve iktidarın basiretsiz politikalarıdır.

İT KİM, AT KİM?
Memleketin her yeri yangın yerine dönmüş, vatandaş canıyla cüzdanı arasına sıkışmış can çekişiyor. Bu durumdan ders çıkarıp kendine çeki-düzen vermesi gereken iktidar avanesi, yanlışlarından ders almak yerine Atatürk düşmanlığı yapmaya devam ediyor.
Geçen ayın başında, Afyonkarahisar Kent Konseyi logosundan, Atatük’ün Kocatepe’deki görselinin çıkarıldığı ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine Kent Konseyi başkanını istifaya davet etmiştik. İstifa etmedi. Afyonkarahisar Belediyesi önüne siyah çelenk bıraktık, belediye başkanına “konsey başkanını görevden alın” diye çağrıda bulunduk. Ancak hala görevinin başında!
3 gün önce (31 Temmuz’da) değerli gazeteci İsmail AKAR belediye başkanı Zeybek’e “Kent Konseyi başkanını görevden alacak mısınız” diye soruyor. Zeybek’in verdiği cevap; “itler istedi diye atlar ölmez”.
Belediye başkanına soruyorum; İT KİM? AT KİM?
Bu sözle, laik Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü savunanları, Atatürkçüleri “İT” yerine mi koyuyorsun? Bir belediye başkanı, yönettiği ilin halkına böyle bir ifade kullanabilir mi?

Böylesi çirkin bir ifadeyi kullanma gereği duyan belediye başkanını şiddetle kınıyorum. Sizin siyaset yapma anlayışınızın ne olduğunu biz biliyoruz, onun için hiç şaşırmadık. Ancak kullandığınız üslup sayesinde, size oy veren vatandaşların da sizi tanımasına katkıda bulunuyorsunuz.

Bir gerçeği de yinelemekte yarar var; Kent Konseyi logosundan Atatürk’ün silüeti, belediye başkanının bilgisi ve onayı olmadan kimse çıkartamaz. Haliyle kent Konseyi başkanı kendisine verilen talimatı uygulamış, logoyu değiştirmiştir. Bu durumda belediye başkanı konsey başkanını görevden alabilir mi? Alamaz! Çünkü sorumlu belediye başkanıdır. Onun için kendisi de yapılan büyük yanlışın altında kalmıştır.

Bir kez daha tekrarlamakta yarar görüyorum; Kent Konseyi başkanı ve yönetimi derhal görevden alınmalıdır! Memlekete yararları yok, bari ülkemizin kurucu değerlerine daha fazla zarar vermesinler.”dedi.

Editör: Haber Merkezi