Görgöz, “CHP’li Belediye Başkanlarımızla Gurur Duyuyoruz”

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada:
“Bugünkü basın açıklamamızı, Sultandağı İlçe başkanımız Ertuğrul Şahin, Merkez ilçe başkanımız Ömer Akyıldız, Dereçine Belediye Başkanımız Ömer Yıldız ve Yeşilçiftlik Belediye Başkanımız Mehmet Ali Sakal ile birlikte gerçekleştiriyoruz.

Bugün daha çok belediye başkanlarımız konuşacak biz dinleyeceğiz. Yaklaşık 2 yıldır görevde olan başkanlarımız, yaptıkları etkili çalışmalarla, verdikleri hizmetlerle, başta kendi bölgesine, Afyonumuza ve çevre illerimize örnek olmuşlardır.

CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışını, derman belediyecilik anlayışını, halkçı belediyecilik anlayışını icraatlarıyla ortaya koymuşlardır.
Eğer CHP’li belediyeler olmasaydı, yaşadığımız pandemi sürecinde daha büyük felaketlerle karşı karşıya gelebilirdik.

Ben kendilerine verdikleri güzel hizmetlerden dolayı çok çok teşekkür ediyorum.

Aynı güzel hizmetleri İhsaniye ve Dazkırı belediye başkanlarımızda veriyorlar. Onlara da buradan selamlarımızı gönderiyoruz. Teşekkür ediyoruz. Yakında diğer 2 belediye başkanımızı da basın açıklamasına davet edeceğiz.

GAZETECİYİ AŞAĞILAMAK, HAD BİLDİRMEK YAKIŞMADI

Bugün konumuz yerel yönetimler olunca, Afyonkarahisar Belediye Başkanının, bir yerel basın mensubuna “Kendini basın mensubu zanneden biri gidiyor vatandaşa soruyor. Belediye binası yapılsın mı yapılmasın mı diyor. Yapacaksam sanamı soracağım. Kimsin sen? Haddini bil” sözlerini kınadığımızı da belirtmek isterim.
Üstelik bir gün sonra Akp Genel Başkanının “İnsan Hakları Eylem Planı” açıklamasıyla aynı zamanlara gelmesi daha fazla tepkiye yol açacaktır.

Eleştiriye tahammül edemeyen, halkın düşüncelerini hiçe sayan, gazetecileri azarlayan bu anlayış, daha önce de, Kentsel Dönüşümle ilgili mahalle sakinlerinin de katıldığı bir toplantıda, vatandaşları azarlamış, salonu terketmelerini istemişti.

Belediye Başkanlığı makamı halkı azarlama yeri değildir. Belediye başkanlığı, halkı aşağılama yeri hiç değildir.

Belediye başkanlığı halka hizmet etme yeridir. Belediye başkanlığı halkı dinleme, halkı önemseme, halka değer verme ve her şeyden önce halka saygı duyma yeridir. Kimseye de baki değildir.

Yeni normale geçildi. Kahvehaneler, cafeler, lokantalar 100 gündür kapalıydı. Açılacak. Esnafımız çok zor durumda. Ancak akşam 19.00 da kısıtlamanın başlaması hiçbir işe yaramayacak.
Sayın Valimizden bu konuda yardımcı olmasını, hiç olmazsa bu kısıtlamanın saat 21.00 de başlatılmasını talep ediyoruz. Böylece kapalıyken bunalan esnafımız belki biraz canlanabilir. Saygılarımla...”dedi.

Editör: Haber Merkezi