Görgöz, “Bütün imkanlarımızla TEKNOFEST’i istiyoruz.”

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali ile ilgili Basın Açıklaması:

“Sayın AKP, MHP ve İYİ Parti il başkanları, çok değerli hemşehrilerim, basınımızın değerli temsilcileri; bugün burada, Afyonkarahisar’ımızın geleceği için önem arzeden bir konuda açıklama yapmak üzere bir aradayız.
Bizler, her birimiz farklı partileri temsil ediyoruz. Hepimiz de ülkemizi ve 83 milyon insanımızı daha iyi günlerde, daha güzel yaşatmak arzusu içerisindeyiz.

Her birimizin hayata bakış açısı, dünya görüşü ve yaşanan sorunları giderme konusunda çözüm yollarımız farklı. Ancak “söz konusu Afyonkarahisar ve ilimizin geleceği olunca, birlikte hareket edilmesi kaçınılmazdır” diyerek bir araya geldik.

Sözlerime, “ÖNCE AFYONKARAHİSAR” diyerek başlamak istiyorum.
2022 yılında yapılacak olan TEKNOFEST’in 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz ‘un 100. yılında, Afyonkarahisar’da gerçekleştirilmesi, hem ilimiz hem de ülkemiz açısından çok önemlidir.

Afyonkarahisar, İstiklal Savaşının zaferle sonuçlanmasında ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunda çok önemli bir rol üstlenmiştir.

Afyonkarahisar, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 30 Ağustos 1924 tarihinde yaptığı konuşmasında da ifade ettiği üzere “Cumhuriyetin temellerinin sağlamlaştırıldığı” bir kuruluş şehridir.

Afyonkarahisar, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kocatepe’den başlattığı istiklal yürüyüşünün en önemli sembol şehridir.

Afyonkarahisar ili olarak, Büyük Taarruz’un 100. yıl dönümünde “İstikbal Göklerdedir” sözünden aldığımız feyzle ve sahip olduğumuz bütün imkanlarımızla TEKNOFEST’i istiyoruz. Aynı zamanda bu organizasyonun Zaferin 100. Yılında, Zaferin şehri Afyonkarahisar’da olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz.

HER ŞEY AFYONKARAHİSARIMIZ İÇİN... “

Editör: Haber Merkezi