Görgöz, “Bahçeli’nin söylediklerini inkar mı ediyorsun?”

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, yazılı basın açıklamasında:
“MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, partisinin Afyonkarahisar il kongresinde, Anayasa Mahkemesinin CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verdiği hak ihlali kararına değinerek, “Bu Berberoğlu hadisesinde asıl yargılanması gereken kişi Kılıçdaroğlu’dur. Kılıçdaroğlu’nun sorumluluğu gözden ırak tutuluyor. Adeta bu hadisede kuryelik görevi yapmıştır Kılıçdaroğlu. Bunu kimse neden konuşmuyor tartışmıyor” diyerek Sayın Genel Başkanımıza çirkin ithamlarda bulunmuştur.

MHP’li Erkan Akçay’a, MHP genel başkanı Bahçeli’nin MİT Tırları hakkında söyledikleriyle cevap vermek ve kendisine gerçekleri hatırlatmak isterim.

Tarih 30 Mayıs 2015. Mhp Genel Başkanı Bahçeli Bayburt’ta halka hitap ediyor:

19 Ocak 2014 tarihinde alınan bir ihbar üzerine Adana'da MİT Tır'ları Cumhuriyet Savcılığı tarafından durdurulmuştu. Erdoğan aylarca buna 'ihanet' dedi. Aylarca savcının ve askerin meşru ve hukuki tutumunu düşmanlık olarak gösterdi. Davutoğlu da Erdoğan'dan aldığı talimat ve buyruklar doğrultusunda aynı tavır içinde oldu. AKP hükümetinin tüm mensupları ağız birliği ederek Tır'larda ilaç olduğunu söylediler. Milli güvenliği ve devlet sırrını bahane gösterdiler.

Türkmenlere yardım götürüldüğü yalanını söylediler. TIR' larda silah olduğu iddialarını sürekli reddettiler. Savcı ve askerler hakkında soruşturmalar açıldı. Hatta yalnızca görevlerini yapan Jandarma personeli cezaevine atıldı. Savcıya hayatı zindan edildi. Şimdi tüm gerçekler fotoğraflı bir şekilde ortaya çıkmıştır. MİT Tır'larının içinde bir şehri tümden havaya uçuracak silah ve mühimmat olduğu açıklığa kavuşmuştur. AKP'li bir genel başkan yardımcısının bu silahların Özgür Suriye ordusuna gönderildiğini itiraf etmesine rağmen, üzerinde kimseler durmamıştır. Erdoğan Türkiye'yi böyle bir açmaz ve çukura nasıl sürüklemiştir? Hükümet, komşu coğrafyalardaki kanlı boğuşmaya hangi yasal ve ahlaki mazeretlere dayanarak silah sevkiyatı yapmıştır?

Yine o dönem MHP genel Başkan yardımcısı olan Tuğrul Türkeş katıldığı bir canlı yayında; Sayın Başbakan da Sayın Cumhurbaşkanı da meydan meydan gezip Mit Tırları ile ilgili “onlar Türkmenlere gidiyordu” diyor. Burada bizi izleyenlerin huzurunda yemin ediyorum, vallahi ve billahi o silahlar Türkmenlere git-mi-yor-du. Bilerek söylüyorum” demiştir.

Mit Tırları ile ilgili görüntüler ilk defa Aydınlık Gazetesinde yayınlanmıştır. Aydınlık Gazetesi’nin bu haberinden dolayı hiç bir ceza almaması, sonrasında haber yapan Cumhuriyet Gazetesi’nin yazarlarının yargılanması ve ceza alması, ayrıca bu olayın CHP’ye yıkılmaya çalışılması hukuki değil tamamen siyasidir.

Her fırsatta, her ortamda ancak iftira atarak, hakaret ederek siyaset yapıldığını düşünen bu anlayışı şiddetle kınıyoruz.”dedi.

Editör: Haber Merkezi