Görgöz, “Atamıza ve emanetine sonuna kadar sahip çıkacağız.”

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, gündeme ilişkin yazılı basın açıklamasında:

“CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak, Atamızı Büyük Taarruz emrinin verildiği tepede, 1874 rakımlı Kocatepe’de andık.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurtarıcısı ve kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. Yıldönümü. Atamızın anıtına, protokolla beraber çelenk sunmak için Afyon Valiliğine başvuru yapmıştık.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da “genelge” bahanesiyle talebimiz reddedildi.

Biz de CHP İl Başkanlığı olarak 1874 rakımlı tepede, Kocatepe’deki Atatürk Anıtına çelengimizi sunup anma merasimini gerçekleştirdik.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizi düşman işgalinden kurtarmak için kimseden izin almadı, hiçbir emperyal ülkeye sormadı. Bizlerde Mustafa Kemal’in askerleri, yoldaşları olarak aynı yoldan yürüyoruz. Hiç kimseden izin almayız, almayacağız. Atamıza ve emanetine sonuna kadar sahip çıkacağız.

Kurtuluş Savaşının Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde sevgi, saygı, özlem ve minnetle anıyoruz. Ruhu şadolsun.”dedi.

Editör: Haber Merkezi