GÖNÜLLERİN PASI SİLİNDİ

            Afyonkarahisar Belediyesi, Tasavvuf Vakfı ve Bursa Karabaşıveli  Kültür Merkezi işbirliğinde düzenlenen Şeb-i Arus etkinliğinde sahne alan semazen ve sazendeler gönüllerin pasını sildi. 

            Afyonkarahisar Belediyesi ile Tasavvuf Vakfı işbirliğinde Hz Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 742. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla “Mevlana da Kuran” adlı program Afyonkarahisarlılar’la buluştu.  Bursa Karabaş-ı Veli Kültür Merkezi Sema Ekibinin sahne aldığı gecede semazen ve sazendeler adeta büyüledi.  

       Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 742. Vuslat Yıl Dönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe Afyonkarahisarlılar büyük ilgi gösterdi

KATILIM YOĞUN OLDU

            Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ev sahipliğinde gerçekleşen geceye Milletvekili Hatice Özkal, Vali Yardımcısı Adem Uslu, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten,  Baro Başkanı Turgay Şahin, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Belediye Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Özge Öztürk Demirayak, İşadamı İbrahim Alimoğlu, Yüntaş Genel Müdürü Mehmet Sarlık, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık ve çok sayıda Afyonkarahisarlı katıldı.

“MEVLEVLİK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATIYORUZ”

            Gecenin açılış konuşmasını Tasavvuf Vakfı Afyonkarahisar Temsilcisi İsmail Akgün yaptı. Derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren Akgün,  programın düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve ekibine teşekkür etti. Hz. Mevlana’yı ve onun aşkını gönüllerde buluşturmak amacıyla  düzenlenen programların sadece Afyonkarahisar’da değil Bursa, İstanbul, İzmir, Çanakkale,  Kocaeli, Edirne, Tekirdağ ve Konya gibi 17 farklı ilde de gerçekleştirdiklerini ifade eden  Tasavvuf Vakfı Afyonkarahisar Temsilcisi İsmail Akgün yurt dışı programları da düzenlediklerini dile getirdi. Tasavvuf Vakfı Derneği tarafından bu yıl düzenlenen liseler arası şiir yarışması hakkında da açıklamalarda bulunan İsmail Akgün, “ Vakfımızın, Osmangazi Belediyesi ve Milli Eğitim Bakanlığımızın ortaklaşa düzenlediği, liseler arası geleneksel Mevlana şiir yarışmasında bu yıl 78 ilden toplam 500 kişi katılmıştır.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZ BÜYÜK DESTEK OLDU”

            Sadece bu yıl 4 bin kadar lise öğrencimizi Mevlevi kültürü ve sema ile tanıştırdık.  İleriye dönük çalışmalarımız, yurt dışı ve yurt içinde devam edecektir. Kültür merkezimizde Mevlevilik başta olmak üzere kültürel, bilimsel ve sağlık konularında konferanslar ve söyleşiler gerçekleştirerek sizlere hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu vesileyle bizlerin önünü açan, çalışmalarıyla bizi destekleyen üstadımıza ve ekibimize teşekkür ediyorum. Bizlere verdiği desteklerden dolayı Afyonkarahisar Belediyesi’ne, Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban ve ekibine, bu güzel geceye semazen ve vuslat konulu resim yarışmasıyla destek veren Afyonkarahisar Barosu ve Baro Başkanımız Turgay Şahin’e, bugün burada sizlerle buluşmamızı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“AFYON MEVLEVİLİKTE İKİNCİ MERKEZ”

            Bursa Karabaş-i Veli Kültür Merkezi Meslevi  Üstadı Mustafa Özbağ ise Afyonkarahisar’da bulunmaktan mutluluğu dile getirerek konuşmasına başladı.

Afyonkarahisar’ın Konya’dan sonra Mevlevilikte önemli bir merkez olduğuna dikkat çeken Bursa Karabaş-i Veli Kültür Merkezi Meslevi  Üstadı Mustafa Özbağ,  Afyonkarahisarlılar kadar tarihi bir bilgim olmasa da Afyonkarahisar Mevlevihane’sinin Konya Mevlevihane’sinden sonra kurulmuş ikinci Mevlevihane olduğunu biliyorum. Afyon bu manada Mevlevilik kültürü noktasında önemli bir merkez. Hatta Mevlevilikte ikinci merkez denilebilir. İnşallah bu kültürün yaşatılması, bunun daha ileriye gitmesi ve bütün İslam dünyası ve bütün halkımız için de bu anlaşın hâkim olmasına vesile olur” dedi.

“NE İŞİD KALIR, NE DE TERÖR”

            İslam dünyasında yaşanan üzüncü olaylara da dikkat çeken Mustafa Özbağ, “Ne yazık ki, İslam dünyası kendi içerisinde yaşadığı sıkıntılardan kendi değerlerini, kendi kıymetini bilemez hale geldi. Biz, kendi değerlerimizi öne çıkartırsak ne İşid çıkar, ne terör…  ne de ‘Allahu Ekber’ deyip Müslümanlar, Müslümanları katleder. Ne dinler arasında ne de mezhep çatışmaları ortaya çıkar. Biz kendi değerlerimizi öne çıkarmazsak kendi köklerimizden din olgusunu almazsak İslam dünyası olarak bir hayli problem yaşarız” dedi. Bursa Karabaş-i   Veli Kültür Merkezi Meslevi  Üstadı Mustafa Özbağ konuşmasının son bölümünde Mevlevilik kültürü hakkında katılımcılara bilgi verdi.Konuşmaların ardından 100 sazende eşliğinde sahne alan 100 semazen yaptıkları gösteriyle izleyenleri adeta büyüledi.

 

Editör: Haber Merkezi