Gölbaşı, basınla buluştu
Gölbaşı kahvaltılı buluşmada, “Afyonkarahisar’da güçlü ve özgür basın ortamının sağlanmasına katkıda bulunan etkin bir kurum”dedi.

Basın Yayın Enformasyon Afyonkarahisar İl Müdürü Ali Fuat Gölbaşı, “Afyonkarahisar’da güçlü ve özgür basın ortamının sağlanmasına, kamuoyunda Afyonkarahisar’ın ekonomik-sosyal gelişim ve potansiyeline ilişkin gerçekçi bir algının oluşması sürecine katkıda bulunan etkin bir kurum olmaktır” dedi.

Basın Yayın Enformasyon Afyonkarahisar İl Müdürü Ali Fuat Gölbaşı, Afyonkarahisar’da görev yapan basın mensupları ile kahvaltılı tanışma toplantısı düzenledi.
Çakmak Otelde düzenlenen toplantıda konuşan Özcan, Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün (BYEGM) 92. kuruluş yıl dönümü ile Afyonkarahisar İl Müdürlüğünün kuruluşu hakkında bilgiler verdi.
Gölbaşı; 7 Haziran 1920’de kurulan Başbakanlık Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün (BYEGM) 92. kuruluş yıl dönümünün çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyledi.
Kutlamalar çerçevesinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katılımıyla Bursa’da hem İl Müdürlüğünün açılışının yapıldığını hem de “2011 Anadolu Basını Özendirme Yarışması”nın ödül töreninin gerçekleştirildiğini ifade eden Gölbaşı; “92. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Bursa’daki programın yanı sıra diğer il müdürlüklerinde de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü; Milli Mücadelenin başladığı yıllarda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının hemen sonrasında, 7 Haziran 1920’de Atatürk’ün direktifleriyle 6 sayılı Kanun’la, TBMM’ye ve aynı zamanda İcra Vekilleri Heyeti Reisi’ne doğrudan bağlı olarak "Matbuat ve İstihbarat Müdüriyeti Umumiyesi" adıyla kurulur” dedi.
Gölbaşı, daha sonra Yerel ve Yaygın Medya Hizmetleri, Yayın Hizmetleri, Enformasyon Hizmetleri, Haber Hizmetleri hakkında da bilgiler verdi.
Basın-Yayın ve Enformasyon Afyonkarahisar İl Müdürlüğünün Kuruluşu hakkında da basın mensuplarına bilgiler veren Gölbaşı; “Başbakan Yardımcılığının 11/10/2011 tarihli ve 8871 sayılı yazısı üzerine, Resmî Gazete’nin 26.11.2011 tarihli ve 28124 sayılı nüshasında yayımlanarak yürürlüğe giren 2011/2465 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile içinde Afyonkarahisar’ın da yer aldığı on ilde daha Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğünün kurulması kararlaştırıldı” dedi.
Karar ile Türkiye genelinde 7 olan Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü sayısının 17 çıkarıldığını belirten Gölbaşı; “Zikredilen Karar ile kurulması kararlaştırılan Basın-Yayın ve Enformasyon Afyonkarahisar İl Müdürlüğü, 25.04.2012 tarihi itibarıyla faaliyetine başladı” diye konuştu.
Gölbaşı sözlerini şöyle sürdürdü:
“Misyonuz Afyonkarahisar’da faaliyetlerini sürdüren basın-yayın organı ve mensuplarıyla münasebetleri düzenlemek, ilimiz medyasını yakından izleyerek kamuoyunu ve ilgili makamları zamanında ve doğru bilgilerle aydınlatmak; yerel basının güçlendirilmesine, basın mensuplarının meslekî gelişimine, ilimizin tanıtımına katkıda bulunmak yanı sıra Genel Müdürlükçe yürütülen enformasyon politikalarına destekleyici hizmetler sunmaktır. Vizyonumuz ise, Afyonkarahisar’da güçlü ve özgür basın ortamının sağlanmasına, kamuoyunda ilimizin ekonomik-sosyal gelişim ve potansiyeline ilişkin gerçekçi bir algının oluşması sürecine katkıda bulunan etkin bir kurum olmaktır.”
Tanışma toplantısına Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar İl Müdürü Burak Orhan, Basın Yayın Enformasyon Afyonkarahisar İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, Afyonkarahisar Valilik Basın Müdürü Mehmet Kocabıcakoğlu, Afyonkarahisar Gazeteciler Derneği Onursal Başkanı Celal Bursalıoğlu, Afyon Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Abdioğlulları, Afyonkarahisar Medyası Radyo ve TV Derneği Başkanı Ömer Elçi ve çok sayıda muhabir katıldı.
(GK-SK)
Editör: Haber Merkezi