Giresunlu kahramanları ve Alparslan’ın yiğitlerini minnetle anıyoruz
 
Başkomutanlık Meydan Muharebesinde Giresunlu 47. Alay’ın kahraman askerlerinin 36 saat süren taarruzuyla 26 Ağustos’ta İscehisar’daki Sivritepe’yi düşmandan temizlediğini hatırlatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Giresunlu şehitlerin hem Türk’ün kahramanlığını hem de Türk halkının birlik ve beraberliğinin göstergesi olduğunu anlattı. 26 Ağustos’un Giresunluların kahramanlığının yanı sıra Sultan Alparslan ve kahraman yiğitlerinin de destansı zaferinin yıldönümü olduğunu vurgulayan Özkal, Türk Milleti için can veren şehitlerin hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi. 
Giresun’dan Afyonkarahisar’a gelen Topal Osman emrindeki Gönüllü 47. Alay’ın kahraman askerlerinin destansı bir zafere imza attığını ifade eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal; “Topal Osman Ağa emrindeki kahraman Giresunlu Gönüllü Alayı; 26 Ağustos 1922 gece saat 02:30’da vatan aşkı ve iman, ölümüne bir taarruz başlamıştır. Sayıca üstün düşman kuvvetlerine 36 saat taarruzda bulunan Giresunlu kahramanlar, Düşmanı İscehisar’daki Sivritepe’den atmıştır. Düşmanın ikmal yolları ve kaçış imkanlarının kesilmesinde önemli bir rol üstlenen 47’inci Alay, Dumlupınar’da bir çember alınarak imha edilen düşman ordusunun İscehisar bölgesindeki unsurlarını da Dumlupınar’a gitmeye mecbur bırakmıştır. 26 Ağustos; hem Giresunluların İscehisar’da yazdığı zaferin başlangıcı, hem de Afyonkarahisar’la Giresun’un kardeşlik günüdür. Zaman zaman farklı kaynaklarda Giresun’un bir kurtuluş günü olmadığı şeklinde yazılar yer aldığını görüyorum. Unutulmamalı ki; 25 Ağustos’ta Şuhut’tan Kocatepe’ye doğru yola çıkan Gazi Mustafa Kemal ve kahraman Mehmetçiklerin 4 günde yazdığı destansı zafer, tüm Türk halkının zaferi, kurtuluş günüdür. Afyonkarahisarımızın kurtuluşu olan 27 Ağustos, Giresunumuzun da kurtuluşudur. İki şehrimizin can ve kanla yazılan kardeşliği ilelebet sürecek, tüm ülkemizin birlik ve beraberliğine örnek olacaktır.” dedi.
Giresunluların kahramanlık destanının yanı sıra 26 Ağustos’un Malazgirt Zaferi’nin de yıldönümü olduğunu vurgulayan Milletvekili Hatice Özkal; Sultan Alparslan ve kahraman yiğitlerinin zaferinin, Türk tarihi açısından bir dönüm noktası olduğunu kaydetti. Malazgirt zaferinin hem askeri hem de siyasi sonuçları açısından Anadolu’yu ebediyen Türk yurdu haline getirdiğini hatırlatan Özkal şu ifadeleri kullandı, “Aziz milletimize Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi’nin, binlerce yıldır bu coğrafyada var olan milletimizin Anadolu’yu sonsuza dek yurt edinmesini sağlamıştır. 1071’de Malazgirt’te kazanılan büyük zafer; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun yapı taşı olmuş, aziz milletimiz bu topraklarda nice şanlı zaferlerin başlangıcıdır. 15 Temmuz’da da görüldüğü gibi Aziz milletimiz, 1071 ruhuyla vatanına sahip çıkmakta; vatanı, ülkesi, bayrağı ve bütünlüğü için her an yeni bir destan yazmaktadır. Demokrasimize, birlik ve beraberliğimize, ülkemizin geleceğine, barış ve huzurumuza saldıran hainlere gereken cevap her zaman verilmiştir, her zaman verilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Malazgirt Zaferi’nin yıldönümünde, Sultan Alparslan’ı, Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Büyük Taarruz’dan terör ve demokrasi şehitlerine kadar bu vatan uğruna toprağa düşmüş tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum”
 
 
 
Editör: Haber Merkezi