Genel Sekreter Toy Çalışmalar Hakkında Açıklamalarda Bulundu.

İl Özel idare sekreterlik makamında yapılan söyleşi de Genel Sekreter Murat Toy Afyonkarahisar Özel İdaresi olarak 2020 yılında tarihinde olmadığı kadar Makine ekipman ve insan gücü ile 14200 kilometrekare alanda hizmet verdiklerini, Merkez ile birlikte 18 ilçe ,422 köyde Yol ,su kanal ,İnşaat ,onarım,Okul yapımı,tamir ,tadilat gibi bütün alanlarda, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi olarak kanunun kendilerine verdiği yetki çerçevesinde hizmetlerine devam ettiklerini söyledi.

İl Özel idare sekreterlik makamında yapılan söyleşi de Genel Sekreter Murat Toy Afyonkarahisar Özel İdaresi olarak 2020 yılında tarihinde olmadığı kadar Makine ekipman ve insan gücü ile 14200 kilometrekare alanda hizmet verdiklerini,Merkez ile birlikte 18 ilçe ,422 köyde Yol ,su kanal ,İnşaat ,onarım,Okul yapımı,tamir ,tadilat gibi bütün alanlarda, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi olarak kanunun kendilerine verdiği yetki çerçevesinde hizmetlerine devam ettiklerini söyledi.

“3 kilometrelik beton yol uygulaması yaptık”

Genel Sekreter Murat Toy İscehisar ilçesi Çalışlar yol çalışmasına da değinerek; “İscehisar bölgesinde özellikle ilk defa ilimizde İscehisar ilçesi Çalışlar köyünde 3 kilometrelik beton yol uygulaması yaptık ve teslim ettik. Önümüzdeki 1 yıl içerisinde bu Yolu test edeceğiz. İklim şartları sıcak, soğuk, yağmur, kar gibi Hava şartlarına göre test edip uygulama başarılı olursa diğer köy ve beldeleri mizdeki alanlarda da uygulamayı yapmayı düşünüyoruz .”diyerek Çalışlar yolunun hizmet açıldığını ve önümüzdeki günlerde sulama çalışmaları sonrasında çizgileri çekileceğini söyledi.

“3 kilometrelik sıcak asfalt yaptık ve hizmete açtık”

Frigyum kapsamında İscehisar da yapılan grup yoluna da değinen Toy, “İscehisar da yine bir proje bölgemiz olup Konarı ve Cevizli köylerimizde de grup yolu çalışmamız devem ediyor olup bu grup yolunda Frigyum kapsamında 3 kilometrelik sıcak asfalt yaptık ve hizmete açtık. O bölgedeki insanımızın tozdan topraktan kurtulduk diye Hayır dualarının gelmesi de bizi ayrıca mutlu ediyor .”dedi.

“İscehisar Belediyesi İle 4 km lik Sıcak Asfalt Çalışmamız var”

Genel Sekreter Murat Toy, İscehisar Belediyesi ileyapılan protokol ile yol çalışmalarının da başladığına değinerek, “İscehisar Belediye si ile yaptığımız protokol ile 4 kilometrelik sıcak asfalt çalışmamız var. 2 kilometrelik satıh kaplama yapacağız. İscehisar Belediyesi ile protokol yaptık Bütün İş makinelerimiz, İscehisar da olup, Belediye Hizmet sınırlarında olmasına rağmen, yol çalışmalarını yapıyoruz. 2020 yılında İl Özel İdaresi olarak değişik bir çalışma sistemine geçtik. Çay yolu üzerinde asfalt üretim tesisimiz olup, kendi ihtiyacımızı ve üretimimizi yapıyoruz, daha önce asfalt alımı ihale ile yapılıyor iken bu sürecin uzun olması ve zaman kayıpları yaşanması nedeni ile Asfalt tesisimiz kurulmuş ve kendi ekip ve çalışmalarımız ile hizmet vermeye devam etmekteyiz. Bu kapsamda asfalt serimi için belediyelerden de talep geliyor. Çay da ,Emirdağ'ında protokol kapsamında uygulamalar yaptık. Pazarağaç da yol çalışmaları yaptık. Dinar Belediyesi ile protokol aşamasındayız. Bu çalışmalar Bedeli karşılığında yapılmakta olup ,İl Özel idaremizin görev alanı itibari ile belediye mücavir alan içinde hizmet vermesi Kanunen mümkün olmamakla birlikte 5302 kanun ve 64 madde kapsamında protokol ve Bedeli mukabilinde belediyelere hizmet verebiliyoruz.”diyerek Hiçbir belediyeye bedelsiz hizmet vermediklerini, bedeli mukabilinde belde ve Belediyelere Hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.

“17 ilçemizden iş makinesi gitmeyen ilçe kalmadı.”

İlçelerde yapılan arazi yollarına da değinen Toy;

Arazi yollarımızın iyileştirilmesi amacıyla ilçe kaymakamlıklarımızdan yazılı olarak talepler topladık .17 ilçemizden iş makinesi gitmeyen ilçe kalmadı .Arazi ve Yayla yollarımızı yapmaya çalışıyoruz .Yayla yollarımızın açılmasına büyük önem veriyoruz. Yayla yolunu kullanan hayvancılık yaparak Ülke ekonomimize katkı, destek veren vatandaşlarımıza hizmet vermenin önemini biliyoruz, Emirdağ ,Dinar, Başmakçı Yayla Yolları çalışmalarımız devam ediyor, İscehisar’daki Maden yolu çalışmamızı en kısa zamanda bitireceğiz.”

İscehisar da gündemimizde olan maden yolu var.Maden yolu güzergahından geçen ağır tonajlı araçlar ,hem köy Yollarına zarar veriyor hem de Vatandaşlarımızın huzurunu kaçırıyor, bu maden yolunu ayrı bir güzergahtan geçirip güzergah değişikliği yaptık.Yeni yolu yaparak vatandaşlarımızı bu sıkıntıdan Kurtarmak istiyoruz.Maden yolunu ayrı bir güzergahtan geçirdiğimizde, diğer yolun korunmasını vatandaşlarımızın huzurunu sağlayacağız. Maden Yolumuz 17 kilometre olup inşallah bu yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz Bizler Değerli Meclis Üyelerimizin talep ve istekleri doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz, Meclis Üyelerimiz Birlikler,Sulama ve Göletler Komisyon, Kültür turizm komisyon Başkan vekilimiz ve Vilayetler Birliği Başkan yardımcımız Murat Dikmen ve İbrahim Akkaya ‘ya da Teşekkür ediyorum dedi.

Genel Sekreter Murat Toy, 2020 yılında Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tüm ekipman ve araçları, çalışanları ile tüm alanda olup bütün ekiplerinin çalışmakta olduğunu kaydetti.

Editör: Haber Merkezi