Genel seçimde belediyelerin rolü..

Seçmenle her zaman yüz yüze olan yerel yönetimlerdir..

Milletvekilleri, seçim zamanı görünür ama belediye başkanları, sorunu olan her vatandaşla ilgilenmek zorunda kalır.. Partili veya partisiz önemli değildir, hizmet geneldir..

Bu seçim öncesi belediye başkanları büyük sorumluluk içinde davrandı ve milletvekili adaylarını büyük kitlelerle bir araya getirdi..

Bir milletvekili adayı ilçeye gelse, miting yapacak olsa kaç kişi toplanabilir? En fazla 500-600 kişi..

Sandıklı Belediyesi 3-4 bin kişilik mahalle iftar programları düzenledi ve ilçeye gelen adaylar halkla birlikte iftarını yaptı..

Afyon ilçeleri arasında en büyük organizasyonu Sandıklı Belediyesi yaptı.. Ramazan münasebetiyle verilen iftar yemeklerine adaylarda katılmış ve halkla birebir tanışmış oldu..

Şimdi muhalifler diyecekler ki; ftar yemekleri siyasi şova dönüşmemeliydi!..

İyi de, bu iftar yemekleri geleneksel hale gelmiş ve yıllardır yapılıyor.. Yemekleri belediye veriyor.. Aday misafir gelmiş, hayır sana iftar yaptıramayız, dedikodu üret,m merkezleri hemen konuşmaya başlar, mı demek gerekirdi?

İftar yemeğinin masrafı belediyeden çıkıyor, adayın cebinden değil.. İftara davet edilen halk davete icabet ediyor, aynı mahallede oturup aylardır birbirini göremeyen vatandaş kaynaşıyorsa, bu mu, sizleri rahatsız ediyor?

Ayrıca muhalif partilerden bir aday iftar programına gelse, yer verilmez miydi? Tam tersi.. Tüm misafirlere gösterilen yüler yüz ve saygı aynen o gelen misafire de, gösterilirdi..

Bu programlar için emeği geçenlerden, davete katılan ellerini semaya açan vatandaşlardan Allah razı olsun..

**

Seçime 12 gün kaldı..

Hissedilen durum nasıl?

Seçmenin hala sessizliğini koruması, seçim heyecanı yaşamaması, beklenen sonuçların alınamayacağının bir işareti midir, bilemiyorum..

Dengelerde bir değişiklik gözlemleniyor..

Mesela Dinar bölgesinde, “Ali Özkaya 2.sırada garanti seçiliyor. CHP milletvekili adayı hemşehrimiz Ahmet Hakan Uyan’da meclise gitse çok iyi olur” sözleri sıkça konuşulmaya başlandı..

Tabi ki, oy meselesi.. Dinar bölgesinden gelecek oylar CHP’ye ikinci koltuk kazandırabilir mi?..

Kim ne derse desin, Ak Parti’nin 1 Kasım’da aldığı 270 bin oyu koruduğu kesinlikle söylenemez..

MHP’nin de, 1 Kasım’daki aldığı oyu alacağı hiç mümkün görünmediği hususunda genel bir kanaat oluşmuş durumda..

Seçmenin suskunluğu da, iyi bir işaret olmadığına göre..

Yani..

Seçim sonucu sürpriz olabilir..

Sizler nasıl düşünüyorsunuz, bilemem..

**

Hayırlı haftalar..