“Gençlik Geleceğimizdir”

İLK KAFİLE ÇANAKKALE GEZİSİ İÇİN YOLA ÇIKTI

Afyonkarahisar Belediyesi, gençlerimizi Çanakkale’de buluşturmaya devam ediyor. Zaferin kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar’dan Şehitler diyarı Çanakkale’ye düzenlenen geziler 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla birlikte yeniden başladı.

Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesi Öğrencilerinden oluşan ekip, Çanakkale’ye gitmek için yola çıktı. Zaferin 100. Yılı dolayısıyla ‘“Gençlik Geleceğimizdir” projesi kapsamında Afyonkarahisar Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalanmıştı.

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek gezi programlarının önemine dikkat çekerek, “2022-2023 Eğitim Öğrenim sezonunun açılmasıyla birlikte Çanakkale gezilerimizi başlatmış bulunuyoruz. Gençlerimiz bu geziler sayesinde birçok tarihi, kültürel ve coğrafi zenginlikleri görüyor, Çanakkale’yi yakından tanıma fırsatı yakalıyor. Tek gayemiz, gelecek nesillerimizin tarihini bilerek yaşamasını sağlamak. Eğitime destek kampanyalarımıza devam ediyoruz, bu nedenle milli ve manevi duyguların gelişmesi için Çanakkale gezisi düzenliyoruz. Bu vatanın nasıl kazanıldığını, ecdadın zor şartlarda zafer kazandığını bire bir yerinde görmeleri için gençlerimizi Çanakkale’ye götürüyoruz.Tüm giderlerin Belediyemiz tarafından karşılandığı bu proje ile öğrencilerimizin o duyguları yerinde yaşamasını sağlıyoruz. Her zaman eğitime ve öğrencilerimize destek vermeye devam edeceğiz, gençlerimiz için kültürel faaliyetler yapmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Afyonkarahisar Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesi Okul Müdürü Erkan Göktaş ise böylesi güzel bir projenin içinde yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyerek başta Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Okul Müdürü Erkan Göktaş; “Çanakkale ziyaretimizin ardından Belediye Başkanımızı kariyer günleri kapsamında okulumuza davet etmek istiyorum. Bu gençler geleceğimizin mimarları olacaklar. Biz eğitimciler olarak öğrencilerimizi en iyi yetiştirmek için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi