Genç Saadet’te bayrak değişimi

Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanı Yasin Kara, görevini Oğuzhan Turgut'a devretti.

Yapılan İl Gençlik divanı ve devir teslim toplantısında konuşan Yasin Kara,

"Böyle bir görevde, böyle bir zor zamanda, davamıza sahip çıkarak, yürüdüğüm yolda beni yalnız bırakmayan tüm dava arkadaşlarıma, büyüklerime ve küçüklerime teşekkür ederim. Adil düzeni tesis etmek için sizinle birlikte çalışmaktan dolayı mutluyum. Türkiye'nin adil düzene, dünyanın adil bir düzene ihtiyacı var. Bunun için çalışmaktan, çalışmak için çabalamış olmaktan dolayı mutluyum. Adalet, benim için İslam'ın belki en önemli kavramı. Bizim için de öyle olmalıdır diye düşünüyorum. Her cuma camilerde okunduğu üzere, adalet farzdır da. Peygamberlerin en büyük görevlerinden bir tanesi adaleti tesis etmektir. Bugün biz Türkiye olarak İslam alemine, İslam alemi olarak da bütün dünyaya bu noktada örnek olmak zorundayız. Fakat üzülerek şu soruyu da sormak gerek: bugün eleştirdiğimiz batı ülkelerinin kendi halklarına bahşettiği adalet kadar, biz kendi halkımıza adaleti çok mu görüyoruz? Bunun muhasebesini, özeleştirisini yapmamız gerekiyor. Bununla birlikte adalet için çalışmamız gerekiyor. İyiyi güzeli doğruyu adil olanı, hakkı hakikati hakim kılmamız gerekiyor. Bunun için de elbette siyasi çalışmalar da yapmak durumundayız. Gençlik kolları, siyasi çalışmaların süvari gücüdür. Gençlik kolları harıl harıl koşar, kıvılcım saçar, tozu dumana katar, sabah vakti akın eder. Eğer biz bu çalışmaları gençler olarak yapmazsak, bunu başkalarından zaten bekleyemeyiz. Bugünkü dünyanın halinden şikayet de edemeyiz. Avrupa'daki Endülüs devletinin son toprağını kaybeden kumandana, kaybettiği son kalesine bakıp ağlarken, annesinin dediği gibi, "erkekler gibi cihat etmezseniz kadınlar gibi ağlarsınız." Eğer biz de daha güzel bir dünya için çalışmazsak, ağlamamız birşey değiştirmeyecektir.

Bu anlamda gençlik çalışmalarının önemi ortadadır. ben tekrardan, böyle bir topluluğun arasında bulunmuş olmaktan, bu teşkilatın bir üyesi olmaktan onur duyduğumu belirtmek isterim. Belki layık olmadığım halde, bu göreve getirildiğimden bugüne, beni yalnız bırakmayan, bu dava için zerre veya fazlası, emeği geçmiş olan bütün dava arkadaşlarıma, başkanlarıma, büyüklerime küçüklerime teşekkür ediyorum.

3 aydır birlikte çalıştığımız, yeni görevi devralan Oğuzhan Turgut'a ve yönetime de başarılar dilerim, hayırlara vesile olsun, Allah yardımcımız olsun. Adil bir düzen kurulana kadar, inşaallah mücadelemiz devam edecektir. Allah ayaklarımızı yolunda sağlam kılsın." şeklinde konuştu.

Görevi devralan Afyonkarahisar Gençlik Kolları Bşk Oğuzhan Turgut, Afyonkarahisar'da yeni bir hamle başlatacaklarını belirterek, "Bu göreve getirilmiş olmanın mutluluğu yani sıra, vebalinin büyük olduğunun farkındayım. Zor bir dönemden geçiyoruz, fakat hiçbir zorluk bizim çalışmamıza engel olamaz. Afyonkarahisar'da Genç Saadet olarak yeni bir hamle başlatacağız inşaallah. Öncelikle teşkilatlarımızı güçlendirecek, ve özellikle ilçe gençlik teşkilatlarımızı oluşturup, mevcut olanları da hareketlendireceğiz inşaallah. Yapılan istişareler neticesinde teşkilatlarımız bizi uygun görmüş, ben de sizlerle birlikte, bu davanın bayrağını daha yukarılara taşımak için elimden geleni yapacağım inşaallah. Allah yâr ve yardımcımız olsun." şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Afyonkarahisar Gençlik Kolları Divan toplantısı, birim başkanlarının ve ilçe başkanlarının sunumları, ve devir teslimin ardından, plaket takdim edilmesi, dilek ve temenniler ile nihayete erdi.

Editör: Haber Merkezi