“Gelin Hep Beraber Genel Af Çıkaralım”

Türkiye Değişim Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Uysal TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün Bakırköy cezaevi önünde yaptığını af çağrısını değerlendirdi.
Başkan Uysal kader mahkumlarına af çağrısı yapan genel Başkan Sarıgül’ün her zaman destek vereceklerini yakın zamanda Afyonkarahisar ceza evi önünde af çağrısı yapacaklarını ifade etti
“TOPLUMSAL BARIŞI SAĞLAYALIM”
Başkan Uysal ceza evinde iki bin çocuğun anneleri ile beraber kaldıklarını bu çocuklara toplum olarak sahip çıkmamız gerektiğini ifade eden TDP İl Başkanı Kadir Uysal: “Son yıllarda yaşanan ekonomik kriz, işsizlik, eşitsizlik, haksızlık, geçim sıkıntısı ve kutuplaşma nedeniyle toplum gergin, toplum huzursuz, toplumsal barışa ihtiyacımız var. Artık barışmalı, kucaklaşmalı, birbirimizi affetmeli ve helalleşmeliyiz. Cezaevleri doldu, taştı. 7 kişilik koğuşlarda 30 - 40 kişi kalıyor. Cezaevleri bırakın ıslah etmeyi en temel ihtiyaçları dahi karşılayamıyor. İki bin çocuk cezaevlerinde bulunuyor. 0-6 yaş arası 400 kadar çocuğumuz da anneleri ceza aldığı için anneleriyle birlikte kalıyorlar. Annenin cezasına ortaklık ediyorlar. Anneden daha ağır ceza görüyorlar. Bu kadar çocuğun hapishanelerde olması ciddi bir sorundur. Çocukların yeri cezaevleri olmamalı, oyun parkları, kreşler ve okullar olmalıdır. Yargılamaların hakkaniyete uygun yapılmadığı konusunda şikâyetler arttı. Anayasa Mahkemesi Başkanının bunu teyit eder nitelikte açıklamaları var. Sayın başkan, “adil yargılanma hakkının ülkemiz için önemli bir mesele” olduğunu söylüyor. Bu gerekçelerle bir kez daha af çağrısında bulunuyorum: Gelin, bir af çıkaralım. Adı da; “toplumsal barış” affı olsun. Devletimizin güçlü ve adil olduğunu, vicdanlı, şefkatli ve merhametli olduğunu gösterelim. Cezaevlerinden çıkacak insanlara da maddi, manevi, psikolojik, destek verelim. Onlara sahip çıkalım.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi