Gazlıgöl sakinlerinden “Isınamıyoruz” eylemi!

Afyonkarahisar’ın İhsaniye İlçesine bağlı Gazlıgöl Beldesi’nde jeotermal enerji ile ısınma hizmeti alan vatandaşlar, ısınmak için evlere verilen sıcak suyun defalarca kesildiğini bu yüzden ısınamadıklarını dile getirdiler. Vatandaşlar soba kurmaya başladıklarını bu seneye kadar böyle bir sorunla karşılaşmadıklarını ifade ederek sorunların çözümünü talep etti.

TEZEK YAKIN, SOBA KURUN DİYORLAR

Konuyla ilgili bir vatandaş şunları söyledi: “Tezek yakın, soba kurun diyorlar. 2022 yılındayız. Ben kendimi 1990’larda hissediyorum. Eskiden bir şey yoktu ama şimdi her türlü imkan var. Buradan milyonlarca para kalkıyor. 3 aydır bu sıkıntı devam ediyor. Kış geldi geleli evler soğuk. Biz şu anda soba kurduk elektrikli ısıtıcı kullandık. Bin TL elektrik faturası geldi. 100 TL gelen fatura bu ay 1000 TL oldu”

24 SAATTE 12 SAAT SICAK SU YOK

Başka bir vatanda ise 24 saattin 12 saatinde sıcak su verilmediğini ifade ederek, şöyle konuştu: “Sıcak su sıkıntısı var. 24 saatte ortalama 12 saat sıcak su kesiliyor. Gelen müşteriler memnun değil. Biz bu su sorunu çözülsün bunu istiyoruz. Eskiden böyle bir şey yoktu. Örnek veriyorum 1-3 arası sıcak su kesiliyor. 2 saat veriyorlar sonra tekrar kesiyorlar. Herkes burada mağdur. Vali beyden Kaymakam beyden çözüm istiyoruz. Gerekçe olarak su yetmiyor diyorlar kuyu yandı diyorlar”

2 KATI FATURA GELDİ

Defalarca su kesintisi yaşadıklarını ifade eden başka bir vatandaş ise şöyle konuştu: “Günde 4-5 kez su kesiliyor. Burası 2500 nüfuslu bir halk. Bu halk mağdur ediliyor. 4 tane zengin var onlara hizmet ediliyor. Şimdi WhatsApp hattı kurmuşlar su kesiliyor diyorlar. Önlem alamıyoruz soba kuruyoruz. Isıtıcı kullanıyoruz. Elektirik faturaları kabarıyor. Kuyu yetmiyorsa kuyu açsınlar. Isınamıyoruz. Fatura geliyor. 2 katı fiyatta fatura gelmeye başladı. Hem fatura ödüyoruz hem ısınamıyoruz. 2 saat arayla sürekli kesiliyor. Biz çözüm istiyoruz”

Editör: Haber Merkezi