GAZLIGÖL HAVZASININ AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI
 Vali İrfan Balkanlıoğlu, İlimizin termal havzalarından olan Gazlıgöl Termal Bölgesinde gerekli ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları hakkında Orman İşletme Müdürü Metin Kalyoncu’dan bilgiler aldı.
Bilgi alışverişi sırasında konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu; Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu, İhsaniye ilçemize bağlı Gazlıgöl ve Ömer-Gecek Termal Havzasında bulunan termal tesisler ve civarının peyzajını da yaparak tamamen ağaçlandırılması talimatı verdiğini belirtti. Vali Balkanlıoğlu; Termal kaynaklar açısından eşi benzeri olmayan bölgedeyiz. Çok güzel tesislerimiz var. Ancak sadece tesislerin 5 yıldızlı olması yetmez, çevresinin de 5 yıldızlı olması lazım. Turizm amaçlı gelen yerli ve yabancı misafirler bir zaman sonra otellerden sıkılıyorlar ve gezip dolaşmak istiyorlar. Bölgenin ağaçlandırılarak insanın içini açacak bir peyzajının olması lazım. Bizde işte bugün bu amaçla toplandık. Bölgeyi önümüzdeki dönemlerde ağaçlandırmak için gerekli plan ve projeyi hazırlayacağız. Küçük fidanların yanı sıra yetişkin fidanlar da dikeceğiz. O bölgeye ne uygunsa yapacağız inşallah dedi.
Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun makamında gerçekleşen bilgi alışverişi sırasında Orman İşletme Müdürü Metin Kalyoncu’nun yanı sıra Gazlıgöl Belediye Başkanı Selahattin Keskin ile Yaylabağı Belediye Başkanı Ahmet Kesgin’de hazır bulundular. 
Editör: Haber Merkezi