Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Müşir ve Gazi’ unvanı verilişinin yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kocatepe Parkı’nda düzenlenen törene Vali Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Belediye Başkan Vekili Süleyman Karakuş, il müdürleri, gaziler, askeri erkân, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende Afyonkarahisar Valiliği, İkmal ve Garnizon Komutanlığı, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Temsilcisi Yusuf Aytaç Hürkal günün anlamı ile ilgili bir konuşma yaptı.

Gazilere Şükran ve Minnetlerini İlettiler

Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda düzenlenen tören sonrası Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Temsilciliği’ni ziyaret ederek, bu toprakları bizlere vatan kılan, bugünümüzü kendilerine borçlu olduğumuz tüm kahraman gazilerimizin gününü kutlayarak, şükran ve minnetlerini ilettiler. Dernek Başkanı Hürkal’da ziyaretleri dolayısıyla gaziler adına başta Vali Tutulmaz olmak üzere tüm protokol üyelerine teşekkür etti.

Vali Mustafa Tutulmaz, askeri erkân ve protokol üyeleri ziyaret sonrasında bu anlamlı gün dolayısıyla Gaziler onuruna Valiliğimizce düzenlenen öğle yemeği programına katıldı.

Sizlere Minnet Borcumuz Var

Yemekte konuşan ve bu coğrafyada yaşamanın zor olduğuna değinen Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu: “Bu şanlı bayrak bugün ülkemizin dört bir yanında dalgalanıyorsa, canlarını seve seve veren şehitlerimize ve kanlarını döken siz gazilerimize borçluyuz. Sizlere minnet borcumuz var. Allah sizlerden razı olsun. Bu coğrafyada ayakta kalmanın yolu güçlü olmaktan geçiyor. 1071’den itibaren bugüne kadar çok şehitler verildi, çok ta gazimiz var. Ben tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize de sağlıklı huzur ömürler versin. Bu millet sizleri asla unutmaz. Şehit yakınları ve gazilerimiz bizlerin başının tacıdır. Bizlerin yüreğindedir. Tarih bizlere çok büyük mesuliyetler yüklüyor. Gönül coğrafyasındaki tüm insanların ümidi Türkiye’dir biz büyük bir milletiz. Büyük hedeflerimizi de inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Bu Milleti Cennet Vatan Yapan Sizlersiniz

Konuşmasında 19 Eylül’ün Mustafa Kemal Atatürk'e ”Gazilik” unvanı ile “Mareşal” rütbesinin verilişinin yıl dönümü olduğunu hatırlatan Vali Mustafa Tutulmaz: “Bu anlamlı günde bizlerde değerli gazilerimizle bir arada olmak istedik. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyanın geçmişten bugüne getirdiği sıkıntılar var. Bundan sonra da olacak. Ancak milletimiz bunun her zaman üstesinden gelmesini bilmiştir. Bu azim ve kararlılık milletimizde vardır. Bunu siz değerli gazilerimiz çok iyi bir şekilde, müşahhas bir şekilde görünür bir şekilde yaşadınız ve bizlere gösterdiniz. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır dediniz. Biz vatanımız için kanımızı akıtırız dediniz. Bunun bir sonucu olarak ta milletimiz nezdinde ve dinimiz nezdinde de gazi unvanı ile şereflendiniz. Allah sizlerden razı olsun. Allah şehitlerimizden razı olsun. Bu milleti cennet vatan yapan sizlersiniz. Milletimiz adına sizlere teşekkür etmeyi bir borç biliyor. Değişik etkinliklerde yine birlikte oluyoruz. Her zaman sizlerle birlikte olmayı isteriz. Gaziler gününüz kutlu olsun. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz, yaşayan gazilerimize de sizlere sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. Allah’a emanet olun” dedi.

Gaziler ve ailelerine bir kez şükranlarını sunan Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri Gazilere bir kez daha teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi