Gazi Mustafa Kemal Atatürk Vefatının 82. Yıl Dönümünde Saygıyla Anıldı

Cumhuriyetimizin kurucusu, Milli Mücadelenin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar’da da anma programı düzenlendi.

Kocatepe Parkı'nda başlayan anma törenlerinde Atatürk Anıtı'na Vali Gökmen Çiçek, İkmal ve Garnizon Komutan V. İkm. Alb. Serdar İyier, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve İYİ Parti il başkanları tarafından çelenkler sunuldu.

Çelenk sunumunun ardından saat 09.05'te Afyonkarahisar'ın çeşitli yerlerinde Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü tarafından sirenlerin çalınması ile birlikte Atatürk’ün manevi huzurunda 2 dk.'lık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile gönderde olan bayrağımız yarıya indirildi. Milli mücadelenin şehri Afyonkarahisar’da hayat durdu, kalpler Atatürk için attı.

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir ulusun kaderine yön verdiği şehir Afyonkarahisar, 82. ölüm yıl dönümünde Ata’sını saygı, minnet ve rahmetle andı.

Anma programı kapsamında Kamil Miras Anadolu Lisesi Okul Müdürü Baş Yardımcısı Kadir Ay, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Kamil Miras Anadolu Lisesi öğrencileri Hazal Türkan Alpöz ile Ahmet Erdem Gökçe Atatürk’ü Duymak ve 10 Kasım’larda Yürümek adlı şiirleri seslendirmesi ile program sona erdi.

Kocatepe Parkı'nda düzenlenen törene Vali Gökmen Çiçek’in yanı sıra, İkmal ve Garnizon Komutan V. İkm. Alb. Serdar İyier, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Serdar Köken, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdür V. Ali Temiz, daire müdürleri, askeri erkân, siyasi parti temsilcileri sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi