Gazeteciler ‘’Okul Sütü Programı’’nı tartıştı

Afyonkarahisarlı gazeteciler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü ‘’Okul Sütü Programı’’nı değerlendirdiler.

Afyonkarahisar Gün FM radyosunda yayınlanan Gazeteci İsmail Akar’ın yönetiminde düzenlenen Basın Odası programına Gazeteciler Ahmet Tunca, Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim yorumcu olarak katıldılar.

Okullarda süt dağıtımının önemli olduğunu belirten Gazeteci Polat Yılmaz, “Çocukların sağlıklı beslenmesi çok güzel. Bu projeden vazgeçilmemesi lazım. Sütte bakteri kolay yaşıyor. Gerekli şartlarda saklanmazsa içildiğinde sorunlar oluşabiliyor. Sütü tüketiciye ulaştırmak çok sorumluluk ve özen gösterilmesi gereken bir iş” dedi.

Süt dağıtımı projesinin hem çocukların sağlığı hem de tarım ve hayvancılığımız açısından önemli olduğunu kaydeden Gazeteci Ertuğrul Sevim ise “Sütün çok ucuzladığı dönemler oluyor. Bu dönemlerde süt üreticileri mecburen hayvanlarını kestirmek zorunda kalıyorlar. Sonrasında ülkemizde süt fiyatları artıyor ve ülkemizde süt bulunmuyor. Dışarıdan süt ve süt tozu almak zorunda kalıyoruz. Bu süt dağıtımı projesi öğrencilerimizi sağlıklı beslediği gibi, devletin sektöre potansiyel alıcı olarak girmesini sağlıyor. Bu da üreticiye destek sağlıyor. Medya bu son olayın üzerine fazla gitti. Bence bu proje doğru bir projedir” şeklinde görüş bildirdi.

Türkiye’de tarım ve hayvancılık alanlarında plansızlıkların yaşandığının altını çizen Gazeteci Ahmet Tunca, bir ülkenin ne kadar süte ihtiyacı varsa süt üretiminin de ona göre planlanması gerektiğini vurguladı.

Tunca, ‘’Bu süt dağıtımı projesinin iyi niyetle planlandığına inanıyorum. Ama proje sonrasında Bakanların yaptıkları açıklamaları yadırgadım. Sanki tüm kabahat çocukların. Bu çocuklar daha önce hiç mi süt içmediler? Burada süt üreten insanlarda bir yanlışlık var. Yanlıştan dönmek bir erdemdir. Bu hata nereden kaynaklanıyorsa araştırılmalı ve çözülmelidir” diye konuştu.

Program dinleyicilerin de yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Editör: Haber Merkezi