Gazeteciler Cemiyeti’nden vefa iftarı

Afyon Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen iftar programında, basın mensupları hep birlikte iftar açarken, geçmişten bugüne Afyonkarahisar basın camiasına hizmet etmiş olan meslek büyüklerine duada bulundu.

Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel iftar programı Afyonkarahisar İl Müftülüğü’ne bağlı Miftah Kur’an Kursu’nda gerçekleştirildi. Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun masrafını üstlendiği iftar yemeğine basın mensupları aileleri ile birlikte katıldılar. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı ve AGC Yönetim Kurulu üyesi Hüsnü Serteser’in de katıldığı iftarda Miftah Kur’an Kursu’nun hafız öğrencileri tarafından okunan hatim ve dualar Afyonkarahisar basın camiasına katkısı bulunan ve vefat etmiş olan meslek büyüklerinin ruhlarına bağışlandı. Vefat etmiş olan basın sektörünün ustaları M. Saadettin Aygen, İbrahim Küçükkurt, Şükrü Küçükkurt, Behçetoğlu Muzaffer Görktan, Mehmet Tokman, Lütfi Bozkurt Sepin, Hulusi Özerkan, Ali Türk Keskin, Hüseyin Şen Şaştımoğlu, Recep Yaşayacak, Mehmet Türkak, Fatih Gümüş, Veli Gürsoy, Osman Attila, İsmail Hızal, Kazım Köken, Hacı Hakkı Özsoy isimleri zikredilerek dualarla anıldı.

Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt, “Temposu son derece yüksek bir meslek icra ediyoruz. Ama bu fani bir alemde olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor. Cemiyet yönetimimiz, meslek büyüklerimizi iftar programında anmak için hazırlıklarını sürdürürken bir başka meslek büyüğümüz olan Hacı Hakkı Özsoy’u da ebedi aleme uğurladık mesela. Kendisini bir kez daha rahmetle anıyoruz. Afyon basın camiamızın meslek büyüklerimize olan vefasını göstermek, camiamızda bir gelenek oluşturabilmek amacıyla düzenlediğimiz iftar programımıza katılan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Başka bir iftar programına katıldıktan sonra Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nin programına dahil olan Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek basın mensuplarına ilimiz gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Vali Gökmen Çiçek’e Vali Yardımcısı Mehmet Boztepe ve Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı da eşlik ettiler.

MİFTAH KUR’AN KURSU HAKKINDA

Miftah kelimesi Arapça’da “anahtar” anlamı taşıyor. “Kur’an’ı açan anahtarlar yetiştirilmesi amacıyla Kur’an Kursu’na bu ismin verildiği bildirildi. Afyonkarahisar Müftülüğü bünyesinde hizmet veren ve Dumlupınar Mahallesi Hayri Telekoğlu caddesinde bulunan Miftah Kur’an Kursu’ndu 100’e yakın Hafız, hafızlık taliminin yanı sıra Kur’an-ı anlama programında eğitim görüyor. Miftah Kur’an Kursu hayırsever işadamı Bekir Balık ve oğlu Yusuf Bayık tarafından yaptırılıp Afyonkarahisar Müftülüğü’ne bağışlandı.

Editör: Haber Merkezi