‘Gastronomide Tecrübe Ziyaretleri ’Aralıksız Devam ediyor.

Zafer Kalkınma Ajansı tarafından Afyonkarahisar’da gastronomi turizminin geliştirilmesi amacıyla Gaziantep, Hatay ve Adana illerini kapsayan ‘Gastronomi Tecrübe Ziyareti’ gerçekleştirildi.

Zafer Kalkınma Ajansı 2022 Çalışma Programı Alternatif Turizmin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı (TURİZM SOP) kapsamında 14-17 Haziran tarihleri arasında Gaziantep, Hatay ve Adana illerine ‘Gastronomi Tecrübe Ziyareti’ gerçekleştirildi.

Ziyarete, Afyonkarahisar Belediyesi, Kocatepe Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği’nden ilgili kişilerle ile restoran işletmecileri, basın mensupları, turizm ve seyahat acentesi yöneticileri katıldı.

Katılımcı paydaşlar Geziyle ilgili düşüncelerin ise Çok verimli bir gezi oldu.

Bu tür gezileri işlerimize de olumlu katkı sunacağını düşünüyoruz bizlere bu imkanı sağlayan kurumlara teşekkür ediyoruz dediler

2019 yılında gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olan Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren restoranların ve ilgili kurumların gastronomi turizmine yönelik bilgi ve farkındalıklarının artırılması amaçlanan ziyarette, iyi uygulama örnekleri yerinde incelenerek önemli kazanımlar elde edildi.

Önümüzdeki günlerde yapılacak bir toplantı ile ziyarette elde edilen tecrübelerin ve uygulanabilir çalışmaların detaylı olarak değerlendirileceği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi