Gastronomide “Sıfır Atık Paneli”

Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali 14 Ekim Perşembe günü 3. kez kapılarını açtı.

Festivalde birbirinden önemli konuklar ağırlanırken, workshoplar, söyleşiler, atölye çalışmaları, yarışmalar gibi eğlenceli ve lezzetli etkinlikler konukların ilgisini çekti. Çeşitli panellerin de düzenlendiği festivalde ayrıca Gastronomide “Sıfır Atık Paneli” de yapıldı.

Gastronomide “Sıfır Atık Paneli” AKÜ öğretim üyesi Dr. Fatih Bıyıklı’nın moderatörlüğünde; Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Denetim Birim Sorumlusu Nadide Demirbilek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetim ve Denetim Şubesinden Birol İnan, Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Osman Köprücüoğlu ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Dr. İhsan Erol Özçil’in katılımıyla gerçekleşti.

Panelde gıda atıklarının geri dönüşümü ve ekonomik değerleri hakkında bilgiler verilirken Afyonkarahisar’ın gıda atık yönetimindeki çalışmalarına yönelikte bilgilendirmeler yapıldı. Sıfır atık hedefi ile çeşitli çalışmalar yapıldığını aktaran konuşmacılar projenin öneminden de bahsetti. Atıkların kaynağında ayrıştırılıp uygun şekilde değerlendirilmesinin hem ekonomiye hem de doğaya verdiği katkılar da aktarıldı.

Editör: Haber Merkezi