Gastronomi Gala Yemeğine 450 Şef Katıldı

Kütahya Porselen’in Destekleriyle Düzenlenen 2020 Gastronomi Günleri Gala Yemeği 450 Şefin Katılımıyla Afyonkarahisar' da Yapıldı

Kütahya Porselen’in destekleriyle gerçekleştirilen 2020 Gastronomi Günleri Gala Yemeği Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla NG Afyon’da yapıldı. 450 şefin katıldığı programda Vali Tutulmaz ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Afyonkarahisar’ı anlattı.

2020 Gastronomi Günleri Gala Yemeğine Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, NG Kütahya Seramik Porselen Turizm AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, NG Hotel genel müdürleri, Satın alma müdürleri, Stewart porselen bayileri ve Türkiye’nin farklı illerinden 450 şef katıldı.

Afyon Birçok Şehirden Ön Planda

Programda konuşan ve Afyonkarahisar’ın bilinen bir şehir olduğunu ama şehrin özelliklerinin pek fazla bilinmediğini söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Genelde yol üzerinden herkes geçer, geçerken uğradım der ama değerleri çok fazla bilinmez. Ancak Afyonkarahisar gerçekten tarihiyle, kültürüyle, lezzetleriyle, termaliyle birçok şehirden ön plandadır. Bunu her geçen gün turizme döndürme yönündeki gayretimiz başarılı bir şekilde devam etmektedir. Geçen yıl içerisinde Tarihi Termal Kentler Birliği üyesi olduk ve bu alanda dünyada 42 şehir içerisine girdik. Gastronomide UNESCO tarafından Yaratıcı Şehirler Ağı’na kabul edilerek dünyada 36 şehir arasında yer aldık. Artık yeme kültürü açısından bakıldığında bundan sonra ziyaret edilecek ülkemizdeki 3 şehirden, dünyada 36 şehirden biriyiz. Afyonkarahisar’ın bu değerini bugün sizlerle paylaşıyor olmaktan ayrıca mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim” dedi.

Bugün, Afyonkarahisar İsminin Etkisi Daha Farklı

Turizmin sadece güneş turizmi, deniz turizmi olmaktan çıktığına dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz: “Alternatif turizmin her alanı artık daha ön plana çıkıyor. Alternatif turizmde Gastronomi ve buna benzer spor, tarih ve kültür turizmini sayabiliriz. Geçmişte ülkeler rekabet halindeydi şimdi ise şehirler rekabet ediyor. Şehirler markalaşmaya başladı. Şehirlerin marka değeri artıkça o ile gelenlerin sayısı arttı ve bu ziyaretçiler oraya iş ve aş olarak geri dönüyor. İşte bu açıdan Afyonkarahisar’ı markalaştırma çalışmalarımız her geçen gün bir basamak artarak devam ediyor. Bu çabalarımızda başarılı olduğumuzu ifade etmek isterim. Bundan 3-5 yıl önceki Afyonkarahisar ismi ile bugünkü Afyonkarahisar ismi insanlarda aynı etkiyi yaratmıyor. Bugünkü etki daha farklı. Bir yıl önce biz Afyon için o kadar çalışacağız, değerlerini öyle tanıtacağız ki, bir gün Afyon’a gelmemek, Afyon’da bulunmamak bir eksiklik olarak hissedilecek demiştim. Şükür o noktaya geldik. Bunu çok kısa sürede başarmış olmanın mutluluğunu yaşadığımı ifade etmek isterim. Afyonkarahisar, bu güzel otellerle, termal şehri olmamızla, güzel lezzetlerimizle, tarihi ve kültürel değerlerimizle bundan sonraki süreçte daha fazla ziyaretçi alacaktır. Sözlerimi noktalarken Kütahya Porselen ailesinin 50. Yaşını kutluyorum. Bu başarının devam etmesini diliyor, tüm Kütahya Porselen ailesini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Vali Tutulmaz’ın konuşmasının ardından pasta kesimi yapılarak aile fotoğrafı çekildi.

Editör: Haber Merkezi