Gastronomi Enstitüsü’nde Önemli Gelişme

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu Afyonkarahisar ziyareti esnasında Türkiye’nin 13. Gastronomi Enstitüsü’nün şehrimizde açılacağına dair müjdesinde önemli bir gelişme yaşandı.

Prof. Dr. Mahmut Özer’in eşi Fatma Nebahat Özer, Afyonkarahisar Milletvekilimiz Ali Özkaya’nın eşi ve aynı zamanda MEB Bakan Danışmanı Nur Özkaya, Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nı makamında ziyaret etti.

Ziyareti sonrasında Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci’nin ilimizde açılması planlanan Olgunlaşma ve Gastronomi Enstitüleri hakkındaki sunumlarını Prof. Dr. Mahmut Özer’in eşi Fatma Nebahat Özer ve MEB Bakan Danışmanı Nur Özkaya ile birlikte dinledi. Toplantıya başkanlık eden Vali Yiğitbaşı, enstitüyle ilgili şunları söyledi:

“İlimizde açılacak bu enstitü sayesinde öğrencilerimiz şehrimizin birçok değeri ile ilgili eğitimler alacak. Yaş sınırının olmayacağı bu enstitü sayesinde sektörel ihtiyaçlara göre şekillenecek müfredat ile katılımcılar en üst düzey eğitim alarak mezun olacaklar. Bununla birlikte, iş yeri açma belgesine sahip olarak alanlarında uzmanlaşıp şehrimizin değerlerini her platformda yaşatacaklar. Kurulacak enstitümüzde, UNESCO tescilli Gastronomi değerlerimizden tutun da dokuma, keçe işçiliği ve hatta mermer işlemeye kadar birbirinden farklı dallarda uzun vadeli eğitim verilmesi planlanmaktadır.”

Şehrimizin Tanıtım Filmi’nin izlenmesiyle başlayan toplantı esnasında, Afyonkarahisar’ın kültürel potansiyelinin bu enstitü için zengin bir kaynak olacağını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in eşi Fatma Nebahat Özer şunları dile getirdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerinde açılan bu enstitüler gerçekten kültürel mirasımızın yeniden canlanmasına vesile olacaktır. Özellikle kadınlarımızın girişimci ve yenilikçi becerilerinin ortaya çıkarılması için eşsiz bir fırsat sunacaktır.”

İlimizde açılacak enstitü için kadro işlemlerinin tamamlandığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ise Afyonumuza yakışır, Türkiye’de de sayılı bir enstitü olacağını vurguladı.

Toplantı sonrasında misafirleri ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı Çıraklık Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulunan Vali Yiğitbaşı, kursiyerlerle bir süre sohbet etti.

Editör: Haber Merkezi