Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali için Tanıtım

14-17 Ekim tarihlerinde Valiliğimiz ve Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde Zafer Meydanı’nda yapılacak olan 3. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali için Vali Gökmen Çiçek’in katılımıyla tanıtım toplantısı düzenlendi.

Gastronomi Konağı’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Gökmen Çiçek’in yanı sıra, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan ve basın mensupları katıldı.

Afyonkarahisar’ın tanıtımına katkı sağlamak, kaybolmaya yüz tutmuş yöresel lezzetlerin modern tekniklerle yeniden turizm tesislerinin mönülerinde yer almasını sağlamak amacıyla Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği organizasyonluğunda Gastro Afyon 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali düzenlenecek.

Gastronomi Bizim Olmazsa Olmazımız

14-17 Ekim tarihlerinde Zafer Meydanı’nda yapılacak festival için düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan ve Afyonkarahisar’ın son zamanlarda yapılan organizasyonlarla Türkiye’de en çok sözü edilen şehirlerden olduğuna değinen Vali Gökmen Çiçek: “Afyonkarahisar’da kültür, tarih, spor ve gastronomi zaten olmazsa olmazımız. Yapılan bütün çalışmalar hem ulusal basında hem yerel basında Afyonkarahisar tüm Türkiye’de duyulmakta ve gıptayla izlenilen bir şehir haline dönüştürülmektedir. Biz Afyonkarahisar’da her gün yeni bir organizasyon yaparken gastronomi bizim olmazsa olmazımız, unutamayacağımız ve hiçbir zaman geride bırakamayacağımız bir unvanımız. Biz bunun yanına yeni unvanlar da ekleyeceğiz biliyoruz. Ama gastronomi unvanımız Türkiye’de ilk 3 il arasında olmamız, dünyada 36 şehir arasında olmamız bizlerin başımızın tacı olduğu gibi bizleri her yerde gururlandırmaktadır” dedi.

En Güzel Şekilde Yapacağız

Afyonkarahisar mutfağının tanıtımlarla çok büyük yol kat ettiğine dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek, şehrimizin mutfak çeşitliliğinin ve kalitesinin herkesçe bilindiğini söyledi. Vali Çiçek: “Ben özellikle Afyonkarahisar Belediyesine, Belediye Başkanına çok teşekkür ediyorum. Bu gastronomi alanında gece gündüz çalıştılar. Birçok şeyde bizi bilgilendirdiler, birçok şeyde bizi işin içine kattılar. Hatta bazen bilgimiz olmadığı halde Sayın Valimizin öncülüğünde diye bizleri de onore ettiler. Ama belediye bu işi sırtlandı ve güzel şeyler ortaya koydu. Artık bunu taçlandırma zamanı. Geçen yıldan beri beklediğimiz festivalin vakti yaklaşıyor. İnşallah bundan önceki organizasyonları nasıl yaptıysak bunu da en güzel şekilde yapıp tüm Türkiye’de Afyonkarahisar’ın adını bir kere daha duyururuz diye ümit ediyorum” diye konuştu.

Elimizi Taşın Altına Koyarak İyi Niyetle Çalışıyoruz

Afyonkarahisar’ın her alanda ilkleri yapmaya çalışan bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Gökmen Çiçek: “Belki tam istediğimiz seviyede yapamadığımız şeyler de oluyor ama biz samimiyetle belediyeyle birlikte elimizi taşın altına koyarak iyi niyetle çalışıyoruz. Gece gündüz şehre ne katabiliriz bunun derdindeyiz. Belki bazen bunu yaparken kasıtlı olmayan yanlışlarımız da olabilir. Ama gerçekten bu şehri çok seviyoruz ve bu şehri bir adım öne getirmek için her şeyden fedakârlık yapmaya çalışıyoruz. Biliyorum sizler de gece gündüz çalışarak Afyonkarahisar’ı nasıl ileri getirebiliriz diye uğraşıyorsunuz. İnşallah bu festivali de başarıyla tamamlayarak bir başarı hikâyesini daha birlikte yazarız diyorum” şeklinde konuştu.

Basın mensuplarından gelen soruların yanıtlanması ile toplantı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi