Gastro Afyon Lezzet Festivali Başlıyor

7-8-9 Ekim’de Motor Sporları Merkezindeyiz

Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği iş birliğinde TÜRSAB Bölge Temsilciliği'nin desteğiyle gerçekleştirilecek 4. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali başlıyor. “Bizim mutfağımızda sadece yemek değil, insan da pişer” temasıyla 7-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival, Motor Sporları Merkezi’nde yapılacak.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜYLE BAŞLAYACAK

Ülkemizin Unesco tescilli üç gastronomi şehrinden biri olan Afyonkarahisar 4. kez Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Festival, yarın (7 Ekim) Cuma namazının akabinde “Önce İnsanın Piştiği” Mevlevi Türbe Camii’nden Zafer Meydanı’na kortej yürüyüşüyle başlayacak. Festivalde, şehrimizin gastronomi zenginlikleri tüm dünyaya tanıtılacak.

Festivalde, "Bizim mutfağımızda sadece yemek değil, insan da pişer" temasıyla Mevlevi mutfağı başta olmak üzere tüm yöresel lezzetler ve coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı yapılacak. Yerli ve yabancı şefler, gastronomi profesyonelleri ile ünlü gurmelerin katılacağı festivalde, tüm yönleriyle Afyonkarahisar anlatılacak ve katılımcılara tam bir lezzet şöleni sunulacak.

Ünlü şefler ve akademisyenlerin gastro şovları yapacağı festivalde, yemek yarışmaları, paneller, konserler, rekor denemeleri gibi birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Ayrıca, festivalin ana teması ışığında "Uluslararası Mevlevi Mutfağı Yemek Yarışması" düzenlenecek.

Ücretsiz olarak katılım sağlanabilecek festivalin detaylı programına, @gastroafyonfest Instagram hesabından ve www.gastroafyonfest.com adresinden ulaşılabilecek.

Editör: Haber Merkezi