Futbol takımlarının adresi yine Afyonkarahisar

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın büyük çabaları ile ilimize kazandırılan Türkiye’nin en büyük Spor Kompleksi, yurt dışından ve yurt içinden birçok futbol kulübünün kamp adresi olmaya devam ediyor.

Spor Kompleksi’nin hizmete girmesi ve mevcut termal otellerle birlikte termal- spor turizminde büyük bir atılım yapan Afyonkarahisar, özellikle yaz kampı dönemlerinde birçok futbol kulübünün tercih ettiği il konumunda.

65’E YAKIN KULÜP KAMP YAPACAK

Futbol kulüplerine konaklama anlamında büyük avantaj sağlayan bölgedeki termal otellerin yanı sıra yaz döneminde ilimizin düşük nem oranına sahip olması da kulüplerin ilimizi tercih etmesinde önemli bir rol oynuyor. Spor Kompleksi bu yaz döneminde adeta patlama yaptı. Tesis yetkililerinden alınan bilgiye göre, Süper Lig, TFF 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig ve yurt dışından gelen kulüplerle birlikte 65’e yakın kulübün Ağustos ayında sona erecek yaz kampı dönemini ilimizde geçireceği öğrenildi.

AFYON İDMAN YURDU BAYAN TAKIMI

Bazı kulüplerin kamp programına başladığı, bazı kulüplerin ise rezervasyon yaptırarak önümüzdeki günlerde ilimizde kampa gireceği ifade edilirken aralarında Bursaspor, Gazişehir Gaziantep, Denizlispor, Balıkesirspor, Ataşehir Belediye Spor Bayan Futbol takımı Altay ve Cezayir 1. Lig takımlarından Mc Oran takımının şu anda kampta olduğu ifade edildi. Tesislerde 1. Lig ve Süper Lig takımlarının yanı sıra Afyonkarahisar’ın spor tarihinde ilk kez kurulan Afyon İdman Yurdu Bayan Takımı ile AFJET Afyonspor altyapı takımı kamp yapan takımlar arasında yer alıyor.

“AFYONKARAHİSAR SPOR KOMPLEKSİNİ TÜRK SPORUNA KAZANDIRMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Yeni sezon hazırlıkları için kampa giren futbol takımlarının kulüp yöneticileri, teknik adamları ve oyuncuları, yaptıkları her açıklamada ilimizin hazırlık kampı için son derece uygun bir il olduğunu dile getirerek başta spor tesisleri olmak üzere, konakladıkları otellerdeki hizmetlerden ve hava şartlarından son derece memnun olduklarını söylediler.

Afyonkarahisar’ın doğasıyla, tesisleriyle, serin havasıyla, sporcu beslenmesiyle üst düzey kent olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise güzel bir kamp sezonu geçirmek isteyen takımları Afyonkarahisar’a davet etti. Birçok futbol takımının kentimizde kamp yapmak için müracaatta bulunduğunu aktaran Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, takımların şehrimize olan ilgisinin her yıl arttığına dikkat çekti.

Gerek yerli gerekse yabancı takımların Afyonkarahisar’dan memnun ayrıldığını ifade eden Başkan Çoban; Afyonkarahisar Spor Kompleksini Türk sporuna kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi