Frigküm Meclisi Olağan Toplantısı Vali Tutulmaz’ın Başkanlığında Yapıldı

Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliğinin Kasım Ayı Birlik Meclisi Olağan Toplantısı, Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında ilimizde yapıldı.

Toplantıya Frigküm Birlik Başkanı Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis üyesi İrfan Seçen, Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Uğur Tepe, Erdal Şanlı, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ve diğer meclis üyeleri katıldılar

“2020 Şifalı Frigya Yolu Yılı” İlanı İçin Başvuru Yapıldı

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Tutulmaz; “Bu dönemde Seydiler Ziyaretçi Kabul Merkezini bitirdik. Kültür Bakanlığına devri ile ilgili yazışmaları yaptık. Bunun dışında önümüzdeki yılın “Şifalı Frigya Yolu Yılı” ilan edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuruda bulunduk. Sizlerden bu konuda destek bekliyoruz. Bu konu 3 ilimizi de yakından ilgilendiriyor. Gündemde tutalım ve bölgeye kaynak transferi yapılmasına vesile olsun” dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz konuşmasının sonunda Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir illerinin kapsayan Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliğinin bölge turizmini artıracak çalışmalar ve faaliyetler hakkında bazı talimatlarda bulundu.

Daha sonra toplantının gündeminde yer alan 2020 Mali Yılı Hazırlık Bütçesinin Görüşülmesi, 2020 Mali Yılı Yatırım Programının Görüşülmesi, 2020 Yılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘Doğal Sit Alanlarında Proje Uygulama’ Alanlarının Belirlenmesi, 2020 Yılı ‘Şifalı Frigya Yılı’ Tematik Yılının İlan Edilmesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Yol Ödeneklerinin Kullanımının Belirlenmesi konularının görüşülmesiyle toplantı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi