FRİGKÜM MECLİS TOPLANTISI İLİMİZDE YAPILDI.

Frig Vadisi'nin canlandırılması ve turizme kazandırılması amacıyla Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan ve Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya illerini kapsayan, Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği'nin Meclis Toplantısı Afyonkarahisar’da Korel Termal Otel’de yapıldı.
Toplantıya Birlik Başkanı Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ve birlik üyeleri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, toplantı gündeminde olan konular hakkında bilgiler verdikten sonra ‘’yapılacak olan toplantımızın Frig Vadisi için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum’’dedi.
Toplantıda konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu ise ‘’Frig Vadisi üç ilimizde konuşlandığı için dolayısıyla bu değerimizin tanıtılması, turizme kazandırılması, tarihi ve kültürel dokusunun korunması ve bölgenin kalkınması ile üç ilin bundan istifade etmesi için toplantılarımızı devam ettiriyoruz. Bugünde bunun içinde toplanmış bulunmaktayız. Frig Vadisinin dünyaya tanıtılması, ziyarete gelecek olan turist sayısının artırılması ve ekonomimize kazandırılması için Birliğimizin yapacağı çalışmalar ile Birlik bütçesi konulu toplantımızın bölgemize faydalı olmasını temenni ediyorum’’dedi.
Son olarak konuşan Kütahya Valisi Kenan Çiftçi; ‘bir elin nesi var iki elin sesi var ve birlikten kuvvet vardır’ diyerek geçtiğimiz günlerde üç ilin ortaklaşa kullanacakları ve bölgemiz için çok önemli olan Zafer Havalimanının açılışını gerçekleştirdik. Buradaki Frigküm Birliği’de üç ilin birbiriyle koordineli bir biçimde çalışarak, vatanımıza ve milletimize hayırlı hizmetler yapmak için kurulmuştur. Bizlerden elimizden geleni yapacağız ve inşallah iyi sonuçlar alacağız’’ dedi.
Toplantıda, Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği'nin 2013 mali yılına ait hesabı incelendi. Daha sonra toplantı gündeminde olan, Birlik Encümenine Birliğe üye olan her ilden 2 üye olmak üzere toplam 6  üyenin seçimi ve Birliğin plan ve bütçe komisyonda görev yapmak üzere 3 üyenin seçimi gerçekleştirildi.
 
Editör: Haber Merkezi