Frigküm Encümen Toplantısı Vali Yıldırım’ın Başkanlığında Yapıldı.

Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliğinin Ağustos ayı Encümen toplantısı, Valimiz Aziz Yıldırım’ın başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı.
 
Toplantıya Valimiz Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Afyonkarahisar İGM Başkanı Salih Sel, Kütahya İGM Başkanı Musa Yılmaz, Afyonkarahisar İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Oyur, İGM Üyesi Hilmi Tiril, Kütahya İGM Üyesi Emin Sarıkaya, Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri Ahmet Yapıcı ve Hasan Kalın ile İl Kültür ve Turizm Müdürü V. Özge Öztürk Demirayak ve Frigküm Birliği Yazı İşleri Müdürü İbrahim Okumuş  katıldılar.
 
Açılış konuşmasını yapan Valimiz Aziz Yıldırım; “Şehitler diyarı olan ilimiz birçok konuda öncü ve örnek olduğu gibi tarihinde başkenti konumundadır. İlimiz, Kütahya ve Eskişehir illerini de kapsayan Frig Vadisi gibi önemli kültürel ve tarihi bir alana sahiptir. Afyonkarahisar Valiliği görevine yeni başlamam nedeniyle bu toplantımızı hem tanışma, hem de bölgeye çok yönlü bir destek sağlamak amacıyla gerçekleştiriyoruz. Toplantı gündeminde bulunan konuları en iyi şekilde değerlendirerek, önemli bir değer olan Frig Vadimizdeki kültürel ve doğal güzelliklerimizi korumak, ilimizin gelişimi adına bu ve bunun gibi değerlerimizi turizme kazandırmak maksadıyla bundan sonraki toplantılarda daha etkin çalışmalar ortaya koyacağımıza inanıyorum. Bu anlamda Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği Encümen toplantımız hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.
 
Toplantıda faaliyetlerine 2010 yılında başlayan bir birlik olan Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliğinin ilk dönem başkanlığını Afyonkarahisar’ın yaptığını belirten Frigküm Birliği Yazı İşleri Müdürü İbrahim Okumuş, 2 yıllık süreçlerle birlik dönemsel başkanlığının Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir illeri arasında dönüşümlü olarak yapıldığını, şu anki dönem başkanlığını da Afyonkarahisar’ın yürüttüğünü söyledi. 2010 -2016 yılları arasında yapılan çalışma ve faaliyetlerden bahseden Okumuş tarafından yapılabilecek faaliyetler hakkında da detaylı bilgiler aktarıldı.
 
Geziler düzenlenmesi, fuarlarda tanıtım etkinliği, fotoğraf yarışmaları, bisiklet turları ve yarışmaları, önemli noktaların belirlenmesi, bölgenin illüstrasyon haritasının yapılmış olması ile kitap yazılması ve tanıtım filminin yapılması gibi çalışmalar hakkında bilgiler alan Valimiz Aziz Yıldırım,  bölgenin canlandırılması için birçok talimatta bulundu.
 
Toplantının gündeminde yer alan Frig Vadilerinin tanınırlığını artırmak maksadıyla Frig Vadileri ve üç ilin öne çıkan unsurlarının birlikte tanıtımının sağlanması konusu ile bölgenin tanıtımı için hızlandırılmış film (Time Lapes) tekniğiyle tanıtım filmi çekilmesi konusunun görüşülmesiyle toplantı sona erdi.
 
Editör: Haber Merkezi