Frig Yolu tanıtım toplantısı yapıldı

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü (AFDOS) işbirliğinde gerçekleştirilen Frig Yolu tanıtım toplantısı geçtiğimiz Cumartesi akşamı Hattat Karahisari Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

“Prof. Dr. Hüseyin Sarı ve Prof. Dr. Songül Sonal sunum yaptılar”

Frig Yolu ekibinden Prof. Dr. Hüseyin Sarı ve Prof. Dr. Songül Sonal’ın sunum yaptıkları toplantıya Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili İhsan Akar, AFDOS Kulüp Başkanı Mehmet Bilgiçer ile çok sayıda izleyici katıldı. Frig Yolu’nun belirlenmesi ve işaretlenmesi süresince yaptıkları çalışmaları slaytlar eşliğinde sunan Sarı ve Sonal, Frig Yolu’nun ilimiz ve bölgemizin kültür ve turizmine olan katkılarından da bahsettiler. Son olarak katılımcılara çalışmalar esnasında çekilen fotoğraflardan oluşan bir sunum izlettirildi.

Akar, el yazması Afyon haritası hediye etti

Toplantının sonunda AFDOS Kulüp Başkanı Mehmet Bilgiçer ile Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Mitat Şener, Sarı ve Sonal’a kulüp adına birer plaket takdim ederek teşekkür ettiler. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili İhsan Akar ise hocalara sunum dolayısıyla tebriklerini ileterek, el yazması eski bir Afyon haritası hediye etti.  Toplantının sonrasında Prof. Dr. Hüseyin Sarı, Frig Yolu ile ilgili hazırladığı kitabını okurları için imzaladı.

Pazar günü ise AFDOS üyeleri Frig Yolu’nun İhsaniye çevresinden geçen bölümünde Prof. Dr. Hüseyin Sarı ve Prof. Dr. Songül Sonal’la birlikte yürüdüler. Yürüyüşe İhsaniye Kaymakamı Muhammet Kaya da katıldı.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi