“Frig Vadisi’ne Yakışır Bir Destinasyon Olacak”

Vali Gökmen Çiçek, Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ile birlikte Ayazini Köyü'nde Ören Yeri, Taşhan ve Emre Gölü’nde devam eden projeleri yerinde inceleyerek çalışmaları birlikte istişare etti.

Vali Gökmen Çiçek, Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ilk olarak Emre Gölü, Çevre ve Frig Medeniyet Bahçesi Projesini yerinde inceleyerek, çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteğiyle Emre Gölü ve çevresinde 50 bin metrekare alanda rekreasyon ve peyzaj çalışmaları yapılıyor. Proje kapsamında yürüyüş yolları, seyir terasları, kır bahçesi, restoran, spor alanları, 13 bin metrekare yeşil alanın olduğu birçok sosyal aktivitenin yapılabileceği alan oluşturulacak.

Ziyaret sonrası düşüncelerini dile getiren Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, projenin şehrimize hayırlar getirmesini ve projenin hayata geçmesinde destek olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Tarih ve Tabiat Duygusu Aynı Anda Yaşanabilecek

İnceleme gezisi sırasında açıklamalarda bulunan Vali Gökmen Çiçek: “Emre Gölü ve Ayazini Köyü turizm destinasyon projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanımız buraya bir kaynak ayırdı. Kendi oluşturduğumuz fon ile beraber bölgeyi Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonlarından biri haline getireceğiz. 50 bin metrekare alanda çalışacağız. Tarihle iç içe olan gölümüzü tepeden gören Afyonkarahisar'a yakışır, Frig Vadisi'ne yakışır bir turizm destinasyonu yapacağız ve inşallah burası herkesin ziyaret ettiği bir yer haline gelecek. Ziyaretçilerin tarih ve tabiat duygusunu aynı anda hissedebilecekleri bir mekân oluşturacağız. Yaklaşık 6 ay önce verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. Birlik ve beraberlik olduğu sürece Afyonkarahisar’da çok güzel hizmetler yapacağız. İnşallah burayı kısa sürede tamamlayacak ve açılışı da birlikte yapacağız” dedi.

Bölgeyi Detaylı Olarak İncelediler

Vali Gökmen Çiçek, Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ile birlikte Ayazini Köyü'nde Roma ve Bizans dönemlerine ait aile ve tek kişilik kaya mezar odaları, Bizans dönemine ait kilise ve kaya yerleşimlerinin bulunduğu Ören Yerinde de incelemelerde bulundu. Vali Çiçek ile Milletvekilleri Özkaya ve Yurdunuseven akabinde Ayazini Köyü'nde bulunan yöresel ürünlerin sunulacağı Taşhan’da da incelemelerde bulunarak yapılacak restorasyon çalışmaları konusunda istişarelerde bulundu. İncelemeler sırasında Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe ile Kaymakam Semih Doğanoğlu projelere ilişkin bilgiler verdi.

Taşhan Turizmin Merkezi Olacak

Ziyaretler sonrasında öncelikle Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven düşüncelerini paylaştı. Çok güzel ve önemli projelerin hayata geçtiğini söyleyen Milletvekili İbrahim Yurdunuseven: “Bugün deyim yerindeyse turizm kuşağı yolu üzerinde incelemelerde bulunduk. Ayazini Köyü’nde Taşhan inşa ediliyor. Buranın taşı meşhurdur. Taşhın merkezi bu bölge inşallah turizmin de merkezi olacak. Çalışmalarda emeği olan başta Sayın Valimiz olmak üzere herkesten Allah Razı olsun” dedi.

Burası Bir Metropolis

Ayazini 3 bin yıllık tarihiyle bir metropolis diyen Milletvekili Ali Özkaya: “Belki de taşa oyulmuş 3 katlı apartmanın olduğu tarihteki tek yer burası. Sayın Valimiz öncülüğünde hep birlikte hazırladığımız proje ile tarihin bu gizemli şehrini öne çıkarmak ve tüm Türkiye ve dünyayı buraya getirmek istiyoruz. Afyonkarahisar kaplıca diyarı, termal şehri. Ama burası aynı zamanda tarihin kalbi. Hep birlikte yaptığımız çalışmalarla Ayazini’ne devlet kuşu konmuş olacak” dedi.

Ayazini Şirince ve Cumalıkızık Gibi Olacak

Ayazini Frig Vadisinin kalbi diyen Vali Gökmen Çiçek: “Biz bu şehre gizemli şehir diyoruz. Çünkü bu şehrin her bir noktası ayrı bir duygu hissettiriyor. Çok büyük bir tarihin içerisinde yaşıyoruz ve bunun bilincindeyiz. Biz bu amaçla Frigya’nın kalbi dediğimiz Ayazini’nin bir turizm destinasyonu olmasını istedik. Burayı İzmir’deki Şirince, Bursa’daki Cumalıkızık gibi bir yer haline getirmek istiyoruz. Karşılama Merkezi ve sokak sağlıklaştırması ile birlikte hem köy halkının hem de Afyonkarahisarlı firmaların ürünlerinin satışlarının yapılacağı bir yer haline getireceğiz. İhsaniye Kaymakamımız Semih Doğanoğlu Taşhan’ın çalışmalarını titizlikle takip ediyor. Burası da tarihi bir restoran olacak. projelerimizde emeği, katkısı olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Gökmen Çiçek ile Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunseven bölgedeki diğer alanları da inceleyerek, yapılabilecek çalışmaları değerlendirdi.

Editör: Haber Merkezi