Frig Vadisi, çocuklar ile şenlendi

Afyonkarahisar Aktif Çocuk Kulübü’nün yaz okuluna devam eden öğrencileri, Türkiye’nin ikinci Kapadokya’sı olarak bilinen, ilimizin turizminde önemli bir yer tutan Frig Vadisi’ne gezi düzenleyerek Frig Vadisi’ni şenlendirdi.

Veli ve öğrencilerden oluşan yaklaşık 100 kişilik bir kafile ile Frig Vadisi’ne bir tur düzenleyen Aktif Çocuk Kulübü buraları daha önce gezmemiş veli ve öğrencileri gezi düzenleyerek buraları görme imkanı sundu. Ayrıca bölgenin tanıtımına ve turizmine önemli katkıda bulundu.

Kuruluş Müdürü Bekir Kul,, gezi ile çocuklara bölgemizde yer alan medeniyetleri öğretme, tarihi ve kültürel miraslara sahip çıkma bilinci aşılama amaçladıklarını söyledi.

Tarihi yerinde öğrenmenin önemine değinen KUL, Hitit, Roma, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı kültür mirasının izlerini taşıyan Frig Vadisi hakkında bilgi sahibi olmanın önemi üzerinde durdu. Sadece Frig Vadisi tarihinin bile öğrenmenin kişilere tarihi ve kültürel yönden birçok bilgi birikimi sağlayacağını ifade etti.

Gezilerine Ayazini’nde yer alan kilise, kral mezarları, peri bacalarını gezerek başaldıklarını daha sonra Aslantaş, Yılantaş ve Bayramali, Emre Gölü taraflarını gezerek devam ettiklerini en son ise Döğer kasabamızda yer alan tarihi kervansaray ziyareti ile son bulduğunu belirtti. Çocukların hem eğlenip stres attıklarını hem de tarihi bilgileri yerinde öğrenme imkanı bulduklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi