Frig Fotofest Hazırlıkları Başladı

2. Afyon Frig Foto Festivali Düzenleme ve Tertip Komitesi değerlendirme ve istişare toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında yapıldı.

Valilik Makam Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, Çay Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Sinanpaşa Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Doğa Koruma Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Nevzat Alğan, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Zafer Kalkınma Ajansı İl Temsilcisi Vahit Akyol, Frig Fotoğraf Derneği Başkanı Murat Özçelik, ZAFTODER Dernek Başkanı Ali Gümüşhan katıldı.

İlimizin Tanıtımına Katkı Vermesi Açısından Fotoğraf Festivalini Önemsiyoruz

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Tutulmaz; “Geçen yıl 1’incisini yaptığımız Afyon Frig Foto Festivalini başarıyla sonuçlandırdık. Bu festivale 300 profesyonel fotoğrafçı katıldı. Bu önemli bir sayıdır. Bu fotoğrafçılar ilimizde 3 gün boyunca değişik bölgelerde fotoğraf çekerek buradan ayrıldılar. Bunlardan en az 200’ü bu yıl Türkiye’nin değişik yerlerinde fotoğraf sergisi açtılar. Bu sergilerde de bizim ilimizin fotoğrafları yayınlandı. Onun için fotoğraf ile ilgili festivali önemsiyoruz. Biz de Valilik olarak geçen yıl derneğin yanında yer aldık ve onlara destek verdik. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasına ve diğer destek veren kuruluşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu Tür Etkinliklerde STK’lar İşin Bir Tarafından Tutarsa O Etkinlik Kalıcı Olur

Bu tür etkinliklerde sivil toplum kuruluşlarının (STK) işin bir tarafından tutarak destek vermesinin gerektiğinin önemine değinerek konuşmasına devam eden Vali Mustafa Tutulmaz: “Bu tür etkinliklerde bir sivil toplum kuruluşunun işin bir tarafında olması gerekir. Eğer sivil toplum kuruluşu o işin bir yanından tutmadığı zaman kamu görevlilerinin mantığıyla kalıcı etkinlikler yapılamaz. Ancak sivil toplum kuruluşu yada gönüllü kuruluş bunun bir tarafı olursa bunda kalıcılık olur. Bizim de uyguladığımız metot genelde bu yöndedir. Frig Fotoğraf Derneğine bu konuda devamlı destek veriyoruz ve bundan sonra da destek vermeye hep beraber çalışacağız. Şimdiden 2. Afyon Frig Foto Fest hayırlı uğurlu olsun.”dedi.

Toplantıda festivalin genel esasları gözden geçirilirken, festivalin takvimi ve organizasyon planları ele alındı. Festivali gerçekleştirecek Afyon Frig Fotoğraf Derneği’nin sunum ve hazırlıklarının değerlendirildiği toplantıda, kamu kurum ve kuruluşlarına düşen görev ve sorumluluklarda belirlendi.

İlki 30 Haziran-1 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılan Frig Fotofest Ulusal Fotoğraf Festivali aralarında Ozan Sağdıç, Cengiz Karlıova, Reha Bilir, Burak Şenbak, Serkan Turaç'ın bulunduğu 30 farklı şehirden 430 fotoğraf sanatçısının katılımıyla yapılmıştı. Fotoğraf sergileri, fotoğraf atölyeleri ve söyleşilerin yer aldığı festivalde, fotoğraf tutkunları, şehir merkezi, Eber Gölü ve Frig Vadisi gezileri ile şehrimizin doğal güzelliklerini fotoğraflamışlardı. Ulusal basın ve sosyal medya da geniş yankı bulan festival, ilimizin tanıtımına büyük katkı sağlamıştı.

Editör: Haber Merkezi