Fotoğraf Sanatçıları Afyon Eğitim Vakfı Genel Kuruluna Renk Kattılar

Afyon Eğitim Vakfı’nın 34. Olağan Genel Kurulundan sonra da satılan fotoğrafların gelirleri vakfa bağışlanmak üzere fotoğraf sanatçıları, Şenol Zümrüt ve Hakan Yılmaz’ın fotoğraf sergileri gezildi.

Fotoğraf sanatçısı Şenol Zümrüt’ün ulusal ve uluslararası alanda 2 altın, 2 birincilik, 1 bronz, 3 özel onur ödülü ve mansiyonlar olmak üzere toplamda 113 ödülü bulunmaktadır. Uluslararası Moskova merkezli ‘’35 Awards ‘’ Fotoğraf oluşumunun düzenlediği “Gölgeler” temalı sokak fotoğrafçılığı dalında 115 ülke, 1079 şehirden 11935 fotoğrafçının yer aldığı yarışmada, 2020 yılının en iyi 100 fotoğrafçısı arasında yer almıştır. Ankara Fotoğraf Sanatı Kurumu (FSK) 2018-2019 yılında düzenlediği Ayın Fotoğraf Etkinliği (AFE) ve Portfolyo Değerlendirme Etkinliği (PODE) dallarında her iki branşta da yılın en iyi AFE ve PODE fotoğrafçısı seçilmiştir.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü’nde araştırma görevlisi olan Hakan Yılmaz’ın, Yılmaz çok sayıda uluslararası ve ulusal belgesel filmin yönetmenliğini ve senaryo yazarlığı, uluslararası ve ulusal fotoğraf sergileri, “Yola Çıkmalı” adında deneme türünde bir kitabı ve “İktidar, Beden, Propaganda ve Sinema” kitabı yayınlanmıştır.

Sergiyi gezen Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın sanatçılarla sohbet ederek fotoğrafları hakkında bilgi aldı. Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından sanatçılara katkılarından dolayı birer plaket verildi sanatçılar tarafından da Sayın Valimize birer fotoğraf hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi