"Flash mob" etkinliği
Afyonkarahisar Yenileşimi Derneği ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Genç Liderler Kulübü üyeleri "Dünya Gönüllüler Günü" nedeniyle 3 dakikalık "flash mob" (hareketsiz kalma) etkinliği gerçekleştirdi.
Afyonkarahisar Yenileşimi Geliştirme Derneği Başkanı Yeşim Aslantaş, AKÜ Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun 1985 yılında 5 Aralık'ı "Dünya Gönüllüler Günü" ilan ettiğini hatırlattı.
Dünyada fark yaratan nadir sivil toplum kuruluşlarından olduklarını ifade eden Aslantaş, şöyle konuştu:
"Sosyal ve duyarlı gençler olarak, hayata ve insanlara gönülleri açtık. Dernek ve kulüp olarak misyonumuz engelliler, çocuklar, yaşlılar ve gençleri kapsayan yardıma muhtaç olan herkesin maddi manevi yanında olmaktır. Kendini geliştirmiş, girişimci, proje yazmayı bilen, duyarlı ve bilinçli gençler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bizler gençlerin oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarıyız. Birlikte gelişiyoruz, birlikte gönül veriyoruz. Bizler hayatımız boyunca etrafımızdaki sorunlara duyarsız kalmayan sorumlu gençleriz. Biz burada gerçekleştirdiğimiz etkinlikle sorunlara donduk, hem de hayata duyarsızlaştık. Sonra kendimizi alkışladık. Buradan gençlere ve tüm insanlığa sesleniyoruz; çevremizdeki olumsuzluklara donup kalmayalım, duyarlı olalım, gönüllü kalalım. Gelin hep beraber bu olumsuzluklar karşısında birlik, beraberlik içerisinde olalım ve en önemlisi gönüllü olalım. Genç bireyler gözlerini yumup ders, televizyon, internet üçgeninde sıkışıp kalmamalıdır. Unutmayalım ki bizler yarının liderleri olduğumuz kadar bugünün de ortaklarıyız. Tüm gençlerimiz gönüllü olmaya davet ediyorum."
"Flash mob" etkinliğine katılan öğrenciler, gönüllülüğe dikkati çekmek için 3 dakika boyunca hareketsiz kaldı.
Öte yandan, kulüp ve dernek üyelerinin bu etkinliğine anlam veremeyen bazı üniversite öğrencileri ise yaşananları şaşkınlıkla izledi.
Etkinliğin ardından grup çevreden de alkış aldı.
Editör: Haber Merkezi