Firari Tekalan maaşındaki tedbirin kaldırılmasını istedi

Fetö’nün 3 numarası olarak bilinen firari sanık Prof.Dr.Şerif Ali Tekalan’ın avukatı, Tekalan’ın emekli maaşı üzerindeki tedbirin kaldırılması talebinde bulundu ve: "Kendisi zaten yurtdışında. Ailesinin hiçbir geliri yok. Onlar mağdur, bunun için talep ediyoruz."dedi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülenyaklaşık 15 aydır devam eden, sanıklardan 65'inin firari, 7'sinin tutuklu olduğu "FETÖ çatı davasının" dünkü celsesi Mahkeme Başkanı Selfet Giray'ın gelen evrakları okuması ile başladı.

Bu evraklar arasında davanın firari sanığı Fatih Üniversitesi eski rektörü olan ve ABD'de bir üniversitenin başına getirilen Şerif Ali Tekalan'ın avukatı kanalıyla verdiği dilekçe dikkat çekti. Tekalan, emekli maaşı üzerindeki tedbirlerin kaldırılması talebinde bulundu

Beyanlar sırasında Mahkeme Başkanı Selfet Giray, Şerif Ali Tekalan'ın avukatının belgesinin geçerli olmadığını, konsolosluktan değil yabancı noterden alındığı için geçerli sayılmadığını bildirdi. Tekalan'ın avukatı, belgenin uluslararası geçerliliği bulunduğunu belirttikten sonra emekli maaşı üzerindeki tedbirin kaldırılması talebine ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Kendisi zaten yurtdışında. Ailesinin hiçbir geliri yok. Onlar mağdur, bunun için talep ediyoruz."

Editör: Haber Merkezi