"File edebiyatı yapmıyoruz, matematikten bahsediyoruz"
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar Merkez'de kurulan Pazar'ı ziyaret etti. Köksal, "File edebiyatı yapmıyoruz, gerçekleri söylüyoruz" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hafize Özmen ve beraberindeki partililerle birlikte Afyonkarahisar Merkez'de kurulan Pazar'ı ziyaret etti. Köksal, vatandaşlarla konuşarak görüş alışverişinde bulundu. Ziyareti değerlendiren Köksal, "Biz her zaman emekçinin, emeklinin, işçinin, köylünün, kısacası halkımızın yanında olduk ve sorunlarını gündeme getirdik. Pazar ziyaretlerimizde görüyoruz ki vatandaşın pazar filesi dolmuyor. Bu ziyaretlerde anlıyoruz ki vatandaşın alımgücü hızla sıfırlanıyor. Bu ziyaretlerimizde görüyoruz ki pazarcı esnafı da durumdan memnun değil" dedi.
BİR AY BU PARAYLA GEÇİNSİNLER
Ekonomik bir kriz yaşandığını söyleyen Köksal, "İktidar partisinin yöneticileri, bizim 'Fileler dolmuyor' açıklamamızı eleştirmişler, 'File edebiyatı yapmayın' diyorlar. Biz file edebiyatı yapmıyoruz, gerçekleri söylüyoruz. Buradan kendilerine açık çağrıda bulunuyorum: Dar gelirli bir vatandaşın cebine giren para ile bir ay geçinmeye çalışsınlar. Sonra da yine bu parayla gelip pazardan alışveriş yapsınlar. Gerçeği kendileri görsün, biz edebiyat mı yapıyoruz; matematikten mi konuşuyoruz" ifadelerini kullandı.
ASGARİ ÜCRET CHP SAYESİNDE ARTTI
Köksal, şöyle devam etti:
"Şimdi bu açıklamamızı okuyup 'Efendim asgari ücreti biz 1300 liraya çıkardık' diyeceklerdir. Desinler, kendilerini tek avuttukları nokta bu zaten. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimlerindeki etkin kampanyası sayesinde vatandaşa yararlı olacak bir harekette bulundular. Fakat asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını hâlâ söylemiyorlar."
Öte yandan Milletvekili Köksal, CHP Afyonkarahisar İl Kadın Kolları mensupları ile birlikte Stadyumda spor kursuna giden kadınları ziyaret edip gündemi değerlendirerek 'Başkanlık Sistemi'nin Türkiye için yanlış bir sistem olduğunu anlattı.
 
Editör: Haber Merkezi