FİKRİMİZİ DEĞİŞTİRMEDİLER, GÖRÜŞLERİMİZİ SORDULAR
Gaziler Derneği Başkanı Kumartaşlı, Akil Adamlar heyeti ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirerek, heyetin kendilerine, kimsenin fikrini değiştirmek için değil sadece süreçle ilgili görüşleri alarak rapor halinde hükümete iletmek üzere geldiklerini söylediğini aktardı.
Geçen hafta sonu ‘çözüm sürecini’ anlatmak üzere Afyonkarahisar’a gelen Akil Adamlar Ege Grubu üyeleri ile yaptıkları 4,5 saatlik görüşmeyi değerlendiren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, süreçle ilgili önemli bilgiler aldıklarını söyledi. Grup üyeleri, Avni Özgürel, Fehmi Koru, Fadime Özkan, Hasan Karakaya ve Baskın Oran ile uzun uzun sürece ilişkin görüştüklerini aktaran Kumartaşlı, görüşmede, açılım sürecinin Abdullah Öcalan’dan geçmemesi, terör örgütünün ve Öcalan’ın muhatap alınmaması gerektiğini, bununla birlikte şehit ailelerinin süreç hakkındaki endişelerini heyet üyeleri ile konuştuklarını vurguladı.
İlk etapta küçük bir kriz çıktı
Başkan Kumartaşlı, ülkemizin ilk gündeminde olan heyetle şehit aileleri ve gaziler olarak görüştüklerini belirterek şunları söyledi:
“İlk etapta küçük bir kriz çıktı. Onlara Afyonkarahisar’a geldikleri zaman ilk görüşmeleri gereken kesimin biz olması gerektiğini anlattık ve bazı oluşumlar içerisinde olarak, duruma tepki göstereceğimizi söyledik. Ama sonradan biz görüştüğümüzde anladık ki bizlerle valilik aracılığı ile görüşeceklerini ve diğer kurumlar ve kişilerden bizlere daha fazla vakit ayıracaklarını söylediler. Daha sonra heyet üyeleri ile 4,5 saat görüştük. Türkiye’de Akil İnsanlar Heyeti ile en uzun süre görüşen şehir ve gazi derneklerinden birisiyiz”
Fikrinizi değiştirelim diye gelmedik
Görüşmede açılım politikasına başından beri karşı olduklarını heyete ilettiklerini anlatan Kumartaşlı, açıklamalarına şöyle devam etti;
“Biz ister miyiz memleketimize bir tane daha şehit veya gazi gelsin. Şu derneğimizin duvarına bir tane daha resim asalım ister miyiz. En çok isteyen bizleriz derneğimizin üye sayısı artmasın diye kendilerine söyledik. Onlara ne amaçla geldiklerini sorduk bize verdikleri cevap şu, ‘biz hiçbir şekilde şehit ailelerinin ve gazilerin fikrini değiştirelim diye bir şey söylemek için gelmedik. Çünkü siz can verdiniz, kan verdiniz vücutlarınızın birer uzuvlarını verdiniz. Bize verilen görev, bizi çağırarak Afyonkarahisar’daki gazi İsmail ne der, şehit babası Mehmet, annesi Ayşe ve karısı Emine ne der? Bunları alın bize rapor halinde getirin bizde bunları değerlendirelim’ dediler. Biz haklı olarak kafamızda medyada gördüğümüz bu süreçteki kuşkularımızın her birisine de sorma imkanı bulduk.”
Başkan Kumartaşlı, toplantıya 9 şehit ailesi ve gazinin katıldığını söyleyerek, toplantıda çok duygusal anlar yaşandığını dile getirdi.
Editör: Haber Merkezi