“Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor” Proje Kapsamında Vali Tutulmaz Fidan Dikti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 81 ilde aynı anda başlatılan “Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor” projesi kapsamında Vali Mustafa Tutulmaz fidan dikti.

Saraydüzü Köyü Gecek Termal bölge ağaçlandırma sahasında gerçekleşen “Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor” projesi etkinliğine Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Eskişehir Bölge Müdür Yardımcısı Metin Topçu, Bölge Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

81 ilde aynı anda başlatılan “Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor” proje etkinliğinde konuşan Vali Mustafa Tutulmaz; “Öncelikle böyle güzel bir etkinlikte bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığımı ifade etmek isterim. Bugün saat 11:00 ’de Şuhut ilçemizde benzer bir etkinlikte bulunduk. Orada da fidanlarımızı öğrencilerimizle birlikte yani fidanlarımız ile birlikte toprağa ulaştırdık. İnşallah onların etkileriyle, onların ellerindeki o güzel etkiyle bu fidanlarımız ileride büyük ağaçlar olacak, bu toprakları süsleyecektir. Bugün Cumhurbaşkanlığımızın öncülüğünde 81 vilayette ve 900'ün üzerinde ilçede orman oluşturmak üzere fidanlar toprakla buluşturuluyor. Bu çok önemlidir, önemini az önce buraya çıkarken geldiğimiz yolda açık bir şekilde görüyoruz. 1990'lı yıllarda toprakla buluşan fidanlar hemen yan tarafımızda büyük bir ormana dönüşmüş ve harika bir görüntü oluşturmuş durumda. Kendim de o orman içerisinde iki kez arabayla bir kez de yürüyerek 3 kez gezdim ve bu gezinti benim adıma son derece keyifli bir zaman geçirmeydi. Bugün toprakla buluşturacağımız fidanlarla bundan 20-30 yıl sonra yine benzer şekilde büyük ormanlar oluşmuş olacak. Anadolu tarihte ağaçlık olarak bilinir, bunu savaşlar dolayısıyla geçmiş tarihi metinlerden anlıyoruz. Ancak zaman içerisinde gerek ısınma amacıyla, gerekse başka amaçlarla bu ormanlar bir şekilde tahrip edildi ve şu anda bilhassa Orta Anadolu’nun içinde bulunduğumuz bölge orman açısından kıt bir noktaya geldi. 2000’li yıllarda başlayan ağaçlandırma kampanyalarıyla ilimizde % 16 olan ormanlık alan şu anda % 20'nin üzerindedir. Kıraç bir konumda olan Afyonkarahisar dikilen bu fidanlarla oluşacak ormanlarla önümüzdeki 20-30 yıllık süreçte artık orman açısından zengin bir il haline gelecek. Bunları dikmek kadar korumak da önemlidir. Bundan sonra onları bir şekilde korursak yeniden aynı sıkıntıları yaşamamak adına bizim için önemlidir. Bunu özellikle öğrencilerimize söylemek istiyorum. Fidanlarımızı toprakla buluşturalım, ancak bunları korumak da aynı şekilde bizim bir görevimiz olsun. Değerli öğrenciler, şimdi sizlerle beraber bu fidanları toprakla buluşturacağız. Sadece burada değil hayatımız boyunca fidan dikmeyi, onları korumayı, etrafı ağaçlandırmayı kendinizi bir görev olarak addedin ve bu konuda bir tema gönüllüsü olarak çalışın. Sonuçta göreceğiz ki bu topraklar hem zenginliğimiz açısından, hem yaşanabilirlik açısından güzel topraklar olacak. Ben bu duygu ve düşüncelerle emeği geçen herkese özellikle de orman teşkilatına huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten ülkemizin her tarafını son 15 yılda dikilen 4 milyarın üzerindeki fidanla zenginleştirdiler. Hayırlı uğurlu olsun diyorum inşallah bu topraklar güzel bir sonuçla karşılaşır bunda da hepimizin emeği olur diyorum Allah'a emanet olun” dedi.

Konuşmaların sonunda Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliği ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 81 ilde aynı anda başlatılan “Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor” projesi etkinliği Vali Mustafa Tutulmaz’ın öğrenciler ile birlikte fidan dikimi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi