FETÖ/PDY davasında eski müdüre 20 yıla kadar hapis istendi

İkİ yıl Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü görevinden bulunan İsmail Türkmenli için Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı 10 yıldan az olmamak üzere 20 yıla kadar hapis cezası istedi.
Savcılığın iddianamesi Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Müdür için hazırlanan suç dosyasında, silah ruhsatı isteyen kişilerden 5 ila 10 bin Tl arasında parala talep ettiği ve bu paraları cemaate aktarmaya çalıştığı, Türkçe olimpiyatlarına katkı sağlanılması için işadamlarına görevinin nüfuzunu hissettirecek şekilde baskı yaptığı ve örgüt üyesi olduğu, örgüte finansal kaynak sağlama suçlarını işlediği iddia edildi.
3.dava finans
Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı Paralel Devlet Yapılanması ve Fethullahçı Terör Örgütünün İlimizdeki faaliyetlerine yönelik soruşturma dosyasının iddianamesi geçtiğimiz hafta sonu 2:Ağır Ceza  Mahkemesince kabul edilmişti. PDY/FETÖ örgütünün İlimizdeki faaliyetlerine yönelik olarak başlatılan soruşturmaların ilkinde OSMANBEY OKULU’ndaki yolsuzluklar ve kamu aleyhine yapıldığı iddia edilen dolandırıcılık olayları incelenmiş, hazırlanan iddianamede Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti. İkinci iddianame örgütün kadınlar versiyonuna  yönelik olanıydı. Bu soruşturma sonrasında da hazırlanan iddianame yine aynı şekilde Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti. Son iddianame de örgütün finans kaynaklarını temin eden yapılanmaya yönelik olarak hazırlandı. İddianamede 129 şüpheli yer alıyor. 129 şüphelinin 13’ü halen tutuklu bulunuyor, 7 şüpheli hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunmakta. Fethullah Gülen ve Mehmet Kaya’nın firari olarak yer aldığı dosyada, 7 şüpheli hakkında da adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmalarına karar verildi.
TÜRKMENLİ, TERÖRE FİNANS
SAĞLAMAKTAN YARGILANACAK
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü olduğu dönemde ‘gezek’ adı verilen toplantılara bizzat katıldığı, cemaat adına para toplanma toplantılarına da bizzat iştirak ettiği tespit edilen İsmail Türkmenli’nin yine aynı dönemde silah taşıma ruhsatı talep edenlerden cemaate 5 ila 10 bin TL arasında yardımda bulunmaları yönünde talepleri olduğunun tespit edildiği iddianamede yer aldı. Türkmenli’nin bürokrasideki üst rütbesi sebebiyle direkt olarak FETÖ Örgütünün İl İmamına bağlı çalıştığı da iddianamede delilleriyle yer aldı. FETÖ/PDY’nin taleplerine makul cevap vermeyen iş adamlarına görevinin nüfuzunu hissettirecek şekilde baskı yaptığı belirtilen İsmail Türkmenli’nin Terörizmin Finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis ve Türk Ceza Kanununun 414/2 maddesine göre de ilaveten 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması istendi.
 
FİRARİ ŞÜPHELİLER
1- Fetullah Gülen – Kainat İmamı
2- Mehmet Kaya – İl İmamı
 
TUTUKLU ŞÜPHELİLER
1- Nazım Akın – İl imam yardımcısı
2- Cemil Er - Bölge İmamı
3- Mehmet Eren – Bölge İmamı
4- Sefa Öztürk – Bölge İmamı
5- Atakan Çalık – Bölge İmamı
6- Oktay Cünedioğlu – Propaganda İmamı
7- İrfan Bilgin – Sohbet Hocası
8- Ahmet Acar – İstişare Heyet Üyesi
9- Muhittin Özsu – mütevelli Heyet Üyesi
10- Bülent Şahin – Mütevelli Heyet Üyesi
11- Erkin Gök – Bank Asya müdürü
12- Yalçın Arslan – Mali Müşavir
13- Bektaş Bulut – muhasebeci
 
TUTUKLAMAYA YÖNELİK
YAKALAMALI ŞÜPHELİLER
1- Osman Uysal – İl İmam Yardımcısı
2- Seyithan Biçer – İl İmam Yardımcısı
3- Muammer Çelik – Bölge İmamı
4- Selçuk Bakkalbaşı – İl İmamı
5- İlyas Demirci – İmamın Kuryesi ve şöförü
6- necmettin Yılmaz - Hürsiad Genel Sekreteri
7- Yücel Kırma – Muhasebeci
 
ADLİ KONTROL
TEDBİRLİ ŞÜPHELİLER
1- Harun Bakan – Bölge İmamı
2- Yakup Koçpınar – Bölge İmamı
3- Celalettin Soner – İstişare Heyet Üyesi
4- Mustafa Sarıdere – Mütevelli Heyet Üyesi
5- Yusuf Erbaş- mütevelli Heyet Üyesi
6- Mustafa Karadana – Mütevelli Heyet Üyesi
7- Lütfullah Tezgiden – mütevelli Heyet Üyesi

Kaynak:Odak                               
 
Editör: Haber Merkezi