Fetö’nün kara paraları..

Fetö’cüler ortaya çıktı, tutuklandı, tehlike bitti, OHAL kalsın diyenlere kapak olsun bu yazı..

Fetö’cüler tam olarak temizlenmedi, öyle kısa sürede de temizlenecek gibi görünmüyor, dolayısıyla tehlike de bitiş değil..

Asya Bank’a para yatıran-çeken, Zaman gazetesine abone olan, sohbetlere katılan gibi suçlamalarla çok kişi işinden oldu, özgürlükleri kısıtlandı.. Serbest bırakılanlar, şartlı salıverilenler, itirafçı olup tahliye edilenler olduğu gibi, ceza alan veya karar bekleyen yığınla Fetö mensubu var..

Dışarıda olanlar, itirafçı olup salıverilenler boş mu duruyor?

Hayır.. Önemli bir kısmı çamaşırcılık yapıyor..

Fetö’ye ait kendilerinde kalan kirli kara paraları çamaşır makinasına atıp, deterjan ve yumuşatıcı koyup kısa programda yıkıyorlar..

Ünlü mafya lideri Alkapon kirli, kara paraları bir çok çamaşırhane açıp, yüksek ciro yapmış gibi gösterip akladığından, kara para aklamada “çamaşır makinası” deyimi kullanılır olmuş..

Sadede geliyorum;

Sandıklı’da Fetö’den tutuklu olanların ailelerine altın veya para dağıtılıyor iddiası var..

Geçen haftalarda bir ailenin 4 çocuğuna bisiklet hediye edilmiş ve para yardımında bulunulmuş.. Bu işlemi yapan Fetö’cüler Antalya’dan gelmiş..

Daha vahim olan bir iddia var..

Sandıklılı olan ve itirafçı olduğu için tahliye edilen birinin Fetö’ye ait olduğu söylenen büyük miktardaki kirli, kara parasını inşaatçılık işiyle iştigal eden doğu kökenli bir kişinin akladığı söyleniyor..

Ve eğitim sektörüne el attığı iddia ediliyor..

Duyumlar bununla sınırlı değil.. Sandıklı’ya yakın bir köyde yüzlerce büyük baş hayvana sahip olduukları, köylülerin paravan olarak kullanıldığı, bu işin Fetö’den tahliye olan ve iş değişikliği yapmayı planlayan kişi olduğu söyleniyor..

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz, demiş atalar..

**

Dün Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın bir çağrısı yayınlandı..

1.lige çıkan Basket takımına sponsor arayışı içinde olduklarını ifade ediyor..

Afyon’dan sponsor olmak için istekli çıkmaz..

Afyon kaymağından beslenenler parayı İstanbul, İzmir ve Antalya’da harcıyor..

1.Lig takımına sponsor olacak firmaların marka olması gerekiyor.. Ki, sponsor olsunlar..

Afyon’da; Cumhuriyet, İkbal, Kolaylı, Özdilek gibi isim yapmış mermerciler, yumurtacılar olmasına ve bu günlere Afyon’da ticaret yaparak gelmelerine rağmen, neden sponsor olmadıklarını hep düşünmüşümdür..

Milliyetçilik konuşulduğu zaman mangalda kül bırakmayanlar, Afyon menfaati konuşulduğunda lafı değiştirip İstanbul’da yaptıklarını anlatıyorlar..

İflas etmiş görünen düzenbazların biri İstanbul’da lüks villalar yapıyor, kaşlarını aldıran diğer züppe lüks yatlarda yaşıyor.. Bir diğeri milyon milyonluk lüks araçlar satıyor.. Aynı jenerasyondaki topuksuzlarda kendilerine ortaklık yapıyor..

Belediye başkanı, çok önemli bir spor dalı olan Basketbol takımını 1.Lige yükseltiyor, sponsor bulmak için duyuru yapıyor..

Ulusal ve uluslararsı spor arenasında en büyük reklam kaynağı olan basket takımına sponsor çıkmıyorsa, ne diyim?

Benim utançtan kulaklarım bile kızardı..

Afyonun kaymağını yiyenlerin kulağı kızardı mı, bilemem..

Başkan Çoban’a destek olmayanlar, Afyon’a destek vermek istemeyenlerdir..

Ne diyim daha.. Yazıklar olsun emi..

**

Ramazan Bayramınızı kutlarım...