Fetö sanığı bildiklerini anlattı ve tahliye oldu

FETÖ soruşturması kapsamında Etkin Pişmanlık Hükümlerinden Faydalanarak ifade veren tutuklu sanık Fatih Altın, bildiklerini anlattı ve tahliye oldu.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında kamu davası açılarak KHK ile polislik mesleğinden ihraç edilen tutuklu sanık Fatih Altın, Etkin Pişmanlık Hükümlerinden Faydalanarak savunma yaptı. Altın kendisine ilk ByLock’u Malatya’da Muhammet Çelik’in yüklemesini söylediğini belirterek, “ByLock programına dini içerikli mesajlar gelmeye başladı” dedi.

Afyon’da irtibata geçmedim

17-25 Aralık sürecinden önce sohbet toplantılarına katıldığını söyleyen Altın, “17-25 Aralık sürecinden sonra sürekli siyasi söylemlere geçmeye başladılar. Bende daha sonra siyasi söylemlerinden dolayı sohbet toplantılarına katılmadım” dedi. Malatya’dan Afyonkarahisar’ın Çay İlçesine tayin olduğunu belirten Altın, “Afyonkarahisar’a geldikten sonra hiçbir şekilde irtibata geçmedim” diye konuştu.

Katalog evliliği yapmadım

Malatya’da kendisinden sorumlu kişinin Salih isminde kişi olduğunu söyleyen Altın, “ByLock’ta ekli olan Mehmet Akif Gül ise Şişli’de evlerden sorumlu kişidir. Aynı zamanda emniyette detaylı olarak ifade verdim. Emniyette verdiğim ifadelerim geçerlidir” dedi. Bunun üzerine mahkeme üyesi eşinizle normal evlilik mi? Yoksa katalog evliliğimi yaptınız? Diye sorması üzerine Altın; eşi ile normal evlilik yaptıklarını söyleyerek, “9 aydır tutukluyum tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum” dedi. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti tutuklu sanık Fatih Altın’a 3 yıl 9 ay ceza vererek, tahliyesine karar verdi.

2-

Bildiklerimi anlatacağım

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında kamu davası açılan ve KHK ile öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen tutuksuz sanık Rahime Duman, Etkin Pişmanlık Hükümlerinden faydalanarak bildiklerini anlattı.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında kamu davası açılan ve KHK ile öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen tutuksuz sanık Rahime Duman, öğretmenlik yaptığı sıra kendisinden yüzde 30 kesinti yapıldığını söyledi. Maaşların elden verildiğini ifade eden Duman, “Daha sonra maaşlar Bank Asya’ya yatırılmaya başlandı ve aynı şekilde kesintiler devam etti” dedi.

Bilseydim yanlarına yaklaşmazdım

Örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı olan ByLock programını 15 Temmuzda yaşanan hain darbe girişiminin ardından öğrendiğini belirten tutuksuz sanık Rahime Demir, “Herhangi bir toplantıya katılmadım ve okul müdürünün de toplantıya katılmam yönünde bir talimatı olmadı” dedi. FETÖ’nün terör örgütü olduğunu bilmediğini ifade eden Demir, “Bilseydim hiçbir şekilde yanlarına yaklaşmazdım” diyerek beraatını talep etti.

Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti tutuksuz sanık Rahime Demir’in yeniden savunmasının alınması için TEM’e sevk edilmesini ve tutuksuz yargılanmasına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

3-

Örgütle ilgili bir şey bilseydim söylerdim

FETÖ soruşturması kapsamında hakkında kamu davası açılan ve KHK ile öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen Ersen Tanin’in duruşması ileri bir tarihe ertelendi.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında kamu davası açılan ve KHK ile öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen tutuklu sanık Ersen Tanin, hakkında FETÖ Üyesi olmak, örgüte müzahir Bemba Şirketinde çalıştığı, örgüt elebaşı FETÖ’nün talimatından sonra Bank Asya’da hesap açtırdığı ve örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı olan ByLock’u kullandığı iddia edildi.

Kimya öğretmeni olarak çağrıldım

Hakkındaki tüm suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık Ersen Tanin, 2009 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra askere gittiğini ve askerden geldikten sonra Uğur Dershanesinde çalışmaya başladığını ifade etti. Dershanelerin kapatıldıktan sonra iş arayışına girdiğini söyleyen Tanin, “Daha sonra birkaç okula iş başvurusunda bulundum ve Zafer Kolejinden Kimya Öğretmeni olarak beni çağırdılar. Bende KPSS sınavından sonra atanamayınca çalışmaya başladım. Buradaki çalışmam 10 aydır” dedi.

Bir şeyler bilseydim söylerdim

Çalıştığı süre içerisinde maaşlarının Bank Asya’ya yatırıldığına dikkat çeken tutuklu sanık Ersen Tanin, “Hiçbir şekilde talimatla hesap açtırmadım ve para yatırmadım” dedi. ByLock ile ilgili iddialara cevap veren Tanin, Herhangi bir talimat gelerek ByLock programını yüklemedim ve kullanmadım. Örgütle ilgili bir şeyler bilseydim kesinlikle söylerdim. 257 gündür tutukluyum, tahliyemi ve beratımı talep ediyorum” dedi.

Duruşması ertelendi

Cumhuriyet Savcısı sanığın üzerine atılı suçtan cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Bunun üzerine tutuklu sanık Ersen Tanin, Cumhuriyet Savcısının mütalaasına karşılık savunma yapmak için ek süre ve tahliyesini talep etti. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ersen Tanin’in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

4-

Örgüt üyeliğini kabul etmedi

FETÖ soruşturması kapsamında dün hakim karşısına çıkan hakkında kamu davası açılarak KHK ile öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen tutuklu sanık Tuğba Özkan Şencan, FETÖ/PDY Üyeliğini kabul etmedi.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında FETÖ Üyesi olmak, örgüt toplantılarına katıldığı, örgüt elebaşı FETÖ’nün talimatından sonra Bank Asya’ya para yatırdığı, örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandığı iddia edildi.

Otele tedavi amaçlı gittim

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyeliğini kabul etmeyen tutuklu sanık Tuğba Özkan Şencan, “Ben örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı ByLock’u indirmedim ve kullanmadım. ByLock tespit ve değerlendirme tutanağındaki yazışmalar bana ait değildir. Otel toplantılarına katılmadık ancak otele tedavi amaçlı gittim” dedi.

Talimatla para yatırmadım

Örgüt kapsamında yargılamaları devam eden ve ceza alan isimler ile kendisinin otelde bulunduğu tarihin tesadüf olduğunu ifade eden tutuklu sanık Tuğba Özkan Şencan, “Bank Asya’ya ise herhangi bir talimatla hesap açtırmadım ve para yatırmadım. Sadece altınlarımı satıp paraya çevirdim” diye konuştu.

1 yıldır tutukluyum

Yurt dışına eşi ile birlikte Umre ziyaretine gittiğini söyleyen Şencan, “Örgüte müzahir Aktif Sen’e Üyeliğim tamamen sendikal haklardan dolayıdır” diyerek mahkeme heyetinden tahliyesini ve beraatını talep etti. Cumhuriyet Savcısı, Tuğba Özkan Şencan’ın üzerine atılı suçtan cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. 1 yıldır tutuklu olduğunu ifade eden Şencan, tahliyesini ve savunma yapmak için ek sürenin verilmesini talep etti.

Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti tutuklu sanık Tuğba Özkan Şencan’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. >>ODAK /GÖKHAN KOCAASLAN

Editör: Haber Merkezi