Fetö Sanığı Balta’ya 7 yıl 15 ay ceza

FETÖ soruşturması kapsamında hakkında kamu davası açılan ve KHK ile öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen tutuklu sanık Ayşegül Balta, 7 yıl 15 ay ceza aldı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün hakim karşısına çıkan ve hakkında kamu davası açılarak KHK ile öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen tutuklu sanık Ayşegül Balta’nın yargılaması Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği Yetkisizlik Kararının ardından Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam edildi.

ByLock kullanmadım

Hakkında FETÖ Üyesi olmak, örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı olan ByLock’u kullandığı, örgüt elebaşı FETÖ’nün talimatından sonra Bank Asya’ya hesap açtırdığı, örgüte müzahir sendikalarda üyeliğinin bulunduğu ve şirketlerde çalıştığı iddia edildi. Üzerine atılan tüm suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık Ayşegül Balta, ByLock programını indirmediğini ve kullanmadığını belirtti.

Talimatla para yatırmadım

Telefonunda bulunan hattın kendisine ait olduğunu söyleyen tutuklu sanık Ayşegül Balta, “Bu hat üzerinden kesinlikle ByLock programını indirmedim ve kullanmadım” dedi. Bank Asya’daki hesabının 2014 yılında açıldığını ifade eden Balta, “Bank Asya’ya aktarılan paralar tamamen maaşımdan tasarruf amaçlı artırdığım paralardır. Herhangi birisinden talimat alarak para yatırmadım” diye konuştu.

Beratını talep etti

Üyeliği bulunan Derneğin örgütü müzahir bir dernek olduğunu bilmediğini ifade eden tutuklu sanık Ayşegül Balta, “Gökkuşağı Şirketi, öğretmenlik yaptığım şirketin adıdır” diyerek mahkeme heyetinden tahliyesini ve beraatını talep etti. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti tutuklu sanık Ayşegül Balta’ya 7 yıl 15 ay ceza verdi.

2-

Suçlamaları kabul etmiyorum

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Mehmet Yılmaz Kaçar, hakkındaki tüm suçlamaları kabul etmedi.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Mehmet Yılmaz Kaçar hakkında, FETÖ Üyesi olmak, örgüte müzahir Kimse Yok Mu Derneğine üye olduğu, örgüte müzahir şirketlerde çalıştığı, örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı olan ByLock’u kullandığı ve halen cezaevinde halen FETÖ ile ilgili konuşmaların ve sohbetlerin yapıldığı iddia edildi.

ByLock kullanmadım

Hakkındaki tüm suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık Mehmet Yılmaz Kaçar, örgütün gizli ve haberleşme programı olan ByLock’u indirmediği ve kullanmadığını ifade etti. 13 yıl Boztoprak Gıda Şirketinde çalıştığını belirten Kaçar, “Telefon şirketime ait bir telefondu. Daha sonra kırılınca yeni bir telefon aldım. Yeni almış olduğum telefonda şu anda emniyetin elindedir” dedi.

Derneğe gönüllü kayıt oldum

Kaçar, Kimse Yok Mu Derneğine Üyeliği ile ilgili soruya ise şu şekilde cevap verdi; “Kimse Yok Mu Derneğini sadece gönüllü olarak kayıt oldum. 2007-2008 yılları arasında sadece stant açmak istediler bende yardım maksatlı kendilerine yardımcı oldum. Örgüte müzahir şirketlerde çalışmam tamamen geçimimi sağlamak içindir” diye konuştu.

Cezaevinde böyle bir şey olmadı

Cezaevinde tutuklu bulunan Fatih Yaman’ın kendisine baskı yapıldığı, namaza kaldırıldığı ve sohbet toplantılarının cezaevinde de devam ettiği yönündeki soruya cevap veren Kaçar, “Böyle bir şey olmadı. Cezaevi gerekli disiplin soruşturması başlattı. Bununla ilgili gerekli cevap geldi ve böyle bir şeyin olmadığı belirtildi” dedi.

Tahliyesini ve beraatını talep etti

Tataristan’da 1,5 yılı aşkın yerel cafelerde çalıştığını belirten tutuklu sanık Mehmet Yılmaz Kaçar, “Tataristan’a gelen gıda şirketleri ile çalıştım. Ben FETÖ’yü lanetliyorum ve hiçbir şekilde de yapının içerisinde yer almadım. 280 gündür tutukluyum mahkeme heyetinden tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum” dedi.

Savcı cezalandırılmasını istedi

Cumhuriyet Savcısı tutuklu sanık Mehmet Yılmaz Kaçar hakkında, FETÖ Üyesi olmak, örgüte müzahir Kimse Yok Mu Derneğine üye olduğu, örgüte müzahir şirketlerde çalıştığı, örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandığı gerekçesi ile üzerine atılı suçtan cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi

Bunun üzerine tutuklu sanık Mehmet Yılmaz Kaçar, savunma yapmak için mahkeme heyetinden ek süre talep etti. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, tutuklu sanık Kaçar’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. >>ODAK HABER/GÖKHAN KOCAASLAN

Editör: Haber Merkezi