Fetö sanığı, “Amerika’ya Vali Balkanlıoğlu ile gittik”

Fetullahçı Terör Örgütü’nün Afyonkarahisar’da En üst Mütevelli Sohbet Hocalığı yapan tutuklu sanık İrfan Bilgin dün hakim karşısına çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütüne Üye Olmak suçlamasıyla dün hakim karşısına çıkan Örgütün En üst Mütevelli Sohbet Hocası tutuklu sanık İrfan Bilgin, hakkındaki tüm suçlamaları kabul etmedi. Bilgin, örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı olan ByLock programını kullanmadığını söylemesi üzerine Mahkeme Başkanı, Eşi Melek Bilgin ile yapmış olduğu ByLock yazışmalarını sanığın yüzüne karşı okudu.

Mesajları okuyunca ter bastı

Duruşmada sürekli eşi Melek Bilgin ile ByLock yazışmalarını inkar etmesi üzerine Mahkeme Başkanı, “Eşin sana sürekli ‘Adamım’ sen ise ‘Hatun’ diye yazmışsın. Hatta belden aşağı cinsel içerikli yazılar var” diyerek yazışmaları sanığın yüzüne okudu. Buna rağmen tutuklu sanık İrfan Bilgin “Yazışmalar bana ait değil, beni ter bastı” dedi. Mahkeme Başkanı ise tutuklu sanık Bilgin’e “Bunları okuyunca ter basar tabiî ki” diye konuştu.

Amerika’ya Vali Balkanlıoğlu ile gittik

Örgüt elebaşı FETÖ’nün talimatından sonra Bank Asya’ya para yatırmadığını ifade eden tutuklu sanık İrfan Bilgin, “Bank Asya’ya arabamı satıp onu yatırdım. Ama yemin ederim, Kuran-a el basarım” diye söyleyince mahkeme başkanı, ByLock kullanmadığın için Kuran-a el basar mısın? Bunun üzerine tutuklu sanık İrfan Bilgin, “Basarım” diye cevap verdi. Tutuklu sanık İrfan Bilgin ayrıca Amerika’ya dönemin Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile birlikte gittiğini söyledi.

Takkeyi kaybedince üzülmüşsündür

Mahkeme Başkanı, “Amerika’ya niçin gittiniz” diye sorması üzerine tutuklu sanık İrfan Bilgin, “Amerika’da Fetullah Gülen’i ziyaret ettik. Ziyaretten önce bir gece orada kaldık ve ertesi gün ziyaret ettik ve duasını alalım diye gittik” dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı, “Duasını alalım diye gittiniz, bedduasını aldınız” diye cevap verdi. Kendilerine herhangi bir şey hediye edilip edilmediğini soran Mahkeme Başkanına cevap veren Bilgin, kendilerine takke hediye edildiğini ancak onu da kaybettiğini söyledi. Mahkeme Başkanı’da “Takkeyi de kaybedince çok üzülmüşsündür” diye sordu.

Protesto metnini okudu

Tutuklu sanık İrfan Bilgin 3 yıl boyunca dönemin Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve birçok işadamına sohbet hocalığı yaptığını da ifade etti. Eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın gözaltına alındığında Adliye önünde düzenlenen eyleme katıldığını belirten Bilgin, “Sadece yaşlı bir gazete okuyucusu olarak katıldım” dedi. Mahkeme Başkanı ise, “Protesto eyleminde metni sen okumuşsun” diye sordu.

Namı Afyon’u aşmış

  1. tanıklar Muzaffer Selek ile Şükrü Özbay dinlenmesi ile devam etti. Ayrıca tutuklu sanık İrfan Bilgin’in cezaevinde ‘Fetullah Gülen’in masum olduğunu söylemek için koğuşları tek tek gezdiği ve bu yüzden cezaevi yönetimi tarafından 1 hafta hücre cezası aldığı öğrenildi. Tanık Şükrü Özbay ise, tutuklu sanık İrfan Bilgin’i tanımadığını söylemesi üzerine mahkeme başkanı, “İrfan Bilgin VIP sohbet hocalığı yapıyormuş, namı Afyon’u aşmış” dedi. Mahkeme Üyesi ise, tutuklu sanığa “Fetullah Gülen’in kendisi için ne anlam ifade ettiğini sordu. Tutuklu sanık Bilgin ise, “Emekli Vaiz ama Örgüt elebaşı deniliyor” dedi. >>GÖKHAN KOCAASLAN
Editör: Haber Merkezi